Vágólapra másolva!
Továbbra is úgy tűnik, nincs kiút a gödörből a 2006-os bajnok Miami Heat számára, amely ezúttal a Toronto Raptorstól kapott ki nagyon simán az NBA legutóbbi játéknapján. A floridaiak szégyenszemre saját közönségük előtt égtek le újra úgy, hogy már az első negyed végén 21 pontos hátrányban voltak. A Heat a legsúlyosabb vereségét szenvedte el (82-114) ebben a szezonban, ráadásul ez volt a legutóbbi 20-ból a csapat 19. vesztes meccse.

A Denver Nuggets hosszabbításos mérkőzésen két ponttal verte vendégként a Portland TrailBlazerst. Az észak-nyugati csoport rangadójának elején a Nuggets alaposan meglepte a hazaiakat és a második negyedben már 17 ponttal is vezetett, győznie azonban csak óriási küzdelemben sikerült. A Blazers ugyanis még a nagyszünet előtt felzárkózott hat pontra, a harmadik negyed után pedig már döntetlen volt az állás csakúgy, mint a negyedik 12 percet követően.

Az ötperces hosszabbításban mindkét gárda idegesen játszott, rengeteg dobás maradt ki, így az utolsó másodpercig csak három-három pont esett mindkét oldalon, de aztán Allen Iverson, a Nuggets sztárja látványos kosárral eldöntötte az összecsapást.

Rangadót rendeztek Salt Lake Cityben is, legalábbis a Nyugati főcsoport másodikjának, a New Orleans Hornetsnek a vendégjátéka mindenképpen kiélezett csatát ígért az észak-nyugati csoportban vezető Utah Jazz ellen. A várt küzdelem azonban elmaradt, és a Jazz nagyon könnyedén intézte el riválisát. A Deron Williams (29 pont, 11 gólpassz) vezette hazaiak elsősorban a második és a harmadik negyedben brillíroztak, így győzelmi sorozatukat kilenc mérkőzésesre duzzasztották.

A Dallas Mavericksnek sikerült túltennie magát a Detroit Pistonstól vasárnap kapott súlyos pofonon (67-90), és egy nappal később egy másik keleti élcsapat, az Orlando Magic ellen javított. Az orlandói mérkőzésen a Detroitban katasztrofálisan, 30 százalékos pontossággal tüzelő Mavericks-játékosok 51 százalékban értékesítették kísérleteiket, és magabiztosan győztek. A Dallasban Josh Howard volt a legjobb 28 ponttal.

Eredmények:
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 96-91
Orlando Magic - Dallas Mavericks 98-107
New York Knicks - Los Angeles Clippers 94-103
Miami Heat - Toronto Raptors 82-114
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 86-92
Utah Jazz - New Orleans Hornets 110-88
Phoenix Suns - Charlotte Bobcats 118-104
Portland TrailBlazers - Denver Nuggets 103-105 - hosszabbítás után
Seattle Supersonics - Chicago Bulls 108-118