Vágólapra másolva!
Beperelt egy svéd céget és egy lóversenypálya-tulajdonost Peter Forsberg, a skandináv ország klasszis jégkorongozója, aki szerint előbbiek felelőtlensége vezetett lova balesetéhez, majd elaltatásához.

A hokis tulajdonostársával, Robert Bergh Travstall-lal 12 millió koronát (1,28 millió eurót) követel kártérítésként, szerintük ugyanis az érintett vállalat munkatársai gondatlanok voltak, a pálya vezetője pedig szerződést szegett.

Az eset még 2004-ben történt, amikor a négylábú, Tsar d'Inverne éppen edzett. A pályát övező palánkon munkások dolgoztak, s egy ponyvadarab véletlenül elszabadult, megijesztette az állatot, amely összeütközött egy másik lóval. A rendkívül tehetségesnek ítélt, 12 millió korona értékűre becsült Tsar d'Inverne lábsérüléseket szenvedett, s mivel ezek krónikusnak bizonyultak, két évvel később el kellett altatni.

A felújítást végző Norrlands Hall and Kapell AB nevű céget gondatlansággal, Norrlands Travsallskap pályatulajdonost pedig a szerződés biztonságot garantáló pontjának megszegésével vádolja Forsberg és társa.

Az NHL-ben kétszeres Stanley-kupa-győztes (1996, 2001), olimpiai (1994, 2006) és világbajnok (1992, 1998) hokis sokáig sérült volt, jelenleg nincs csapata, de készül a visszatérésre.