Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda Euroligában szereplő AJ Milano csapatának képviselőit látta vendégül a Vasas SC, amelynek vezetői hosszú távú együttműködés kialakítására törekszenek a milánóiakkal.

A klub tájékoztatása szerint a kiváló együttest többek között Dino Meneghin, minden idők egyik legjobb olasz játékosa képviselte, aki jelenleg a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezető. A küldöttséget Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke, Zöldi Péter, a férfi kosárlabda-szakosztály elnöke és Farkas Balázs - akinek kapcsolatai révén létrejött ez a találkozó - elnökségi tag fogadta.

A magyar egyesület elöljárói - akik megmutatták a csapat meccseinek otthont adó Pasaréti Sportcentrumot, illetve a junior és kadett vegyes csapat edzését vendégeiknek - bizakodóan álltak fel a tárgyalóasztaltól annak reményében, hogy az FC Barcelona kosarasai és az AC Milan focistái után újabb nagyhírű klub utánpótlás-szekciójával alakulhat ki együttműködés.

"Közös edzőtáborok, edzőtovábbképzések, esetleges játékoscserék jelenthetik az együttműködést. Nekem úgy tűnt, tetszett nekik, amit nálunk láttak" - mondta Armaghani Saeed, a Vasas szakosztályának szakmai vezetője.

A szakember mindezek mellett jelezte, hogy a jelenlegi tervek szerint idén nyáron, Pasaréten rendeznek egy négycsapatos nemzetközi tornát az U13-as korosztály számára. A barcelonaiak már jelezték is részvételi szándékukat, illetve a horvát Cibona Zagreb is érdeklődik és megvan a remény arra, hogy a Milano korosztályos együttesével legyen teljes a mezőny.