Vágólapra másolva!
Hét góllal nyert a magyar férfivízilabda-válogatott a németek ellen a szerda esti, hódmezővásárhelyi barátságos mérkőzésen.

Eredmény:
Magyarország - Németország 15-8 (1-1, 3-1, 3-2, 8-4)
a magyar góldobók:
Kiss G. 4, Varga T., Steinmetz Á., Szivós 2-2, Madaras, Fodor, Varga II. Zs., Hosnyánszky, Hárai 1-1

Az edzőmeccs afféle felvezetője volt a péntektől vasárnapig, de már Kecskeméten zajló nemzetközi tornának, amelyen Kemény Dénes együttese mellett Ausztrália, Kanada és Románia válogatottja küzd meg a Volvo-kupáért.

A szerdai, tét nélküli összecsapáson a vendégek - akikkel két napon át Budapesten együtt gyakorolt a magyar keret - harcosan kezdtek, s előnyhöz is jutottak, de ekkor vezettek utoljára. Varga Tamás büntetője után (1-1) a nagyszünetre kétgólosra duzzadt a különbség, s bár a harmadik nyolc percben 5-2-ről 5-4-re még felzárkóztak a németek, a végszót a Kemény-gárda mondta ki. Előbb 7-4-re, aztán a záró játékrészben 9-4-re, 11-5-re, majd 13-6-ra elhúzott, a vége pedig nagyon magabiztos, 15-8-as hazai győzelem lett.

Az olimpiai csapatkeresés jegyében rendezett felkészülési mérkőzésen a 22 fős bő keretből 15-en jutottak szóhoz. A társasághoz négy kétszeres olimpiai bajnok is - Benedek Tibor, Kásás Tamás, Molnár Tamás és a kapus Szécsi Zoltán - csütörtökön csatlakozik.

A nemzeti csapat honlapjának, a vlv.hu-nak a statisztikája szerint a németek ellen Kiss Gergely 275., Steinmetz Ádám 100., Szivós Márton pedig 75. alkalommal játszott a válogatottban.