Vágólapra másolva!

Nagy előnyt tapsoltak el női pólósaink az olaszok ellen

A harmadik helyért játszik vasárnap - a görögökkel - a magyar nőivízilabda-válogatott az Imperiában zajló olimpiai selejtezőtornán, mivel a szombati elődöntőben hosszabbítás után, büntetőkkel kikapott a vendéglátók együttesétől.

eredmény:
Olaszország-Magyarország 9-9 (0-2, 1-3, 3-2, 3-0 - 0-0, 2-2) - hosszabbítás után, büntetőkkel: 6-5
magyar góldobók:
Pelle, Drávucz, Valkay Á. 2-2, Györe, Szremkó, Primász 1-1

Sós Ildikóval a kapuban kiváló védekezést bemutatva kezdett Godova Gábor együttese, amely már 5-0-ra (!) is vezetett a legutóbbi Európa-bajnokság ezüstérmese ellen, amikor - 13 perc elteltével - első góljukat szerezték a vendéglátók.

Nagyszerű átlövésekből, megúszásból szerzett szebbnél szebb találatokkal alapozta meg, majd tartotta többgólos előnyét az Eb-bronzérmes magyar csapat, s a harmadik negyedben már 7-3 is volt az állás, ahonnan mégis vissza tudtak kapaszkodni az itáliaiak.

A zárónegyedben előbb 7-5-re zárkóztak közelebb, s miután egy magyar emberelőny kimaradt, újabb szépítést követően - némi bírói segédletet is kapva - az utolsó másodpercekben kiegyenlítettek (7-7).

Következett a kétszer háromperces hosszabbítás, amelynek első fele nem hozott gólt, a második pedig 2-2-vel ért véget, így a büntetők döntöttek - az olaszok javára. Négy-négyig mindkét félnél mindenki pontos ítéletvégrehajtó volt, majd az ötödik párban hiba itt is (Bujka Barbara), ott is.

Pelle a második 5 méteresét is értékesítette, a jó talján választ követően viszont a hetedik párban az amúgy remeklő Valkay Ágnes rontott, riválisa ugyanakkor nem, ennél fogva a vendéglátók nyertek összesítésben 15-14-re, s játszhatnak az oroszokkal az első helyért vasárnap este, míg a magyar válogatottra a bronzcsata (a nemzetközi szövetség honlapja szerint 17.30-kor) vár a görög csapattal.

Vigaszul szolgálhat azonban a Godova-csapat számára a tény, hogy az imperiai végső helyezéstől függetlenül az elődöntőbe jutással már elérte a fő célt: kijutott a pekingi olimpiára.

További eredmények:
a 11. helyért:
Brazília - Csehország 15-5

a 7-10. helyért:
Németország - Kuba 9-8
Kazahsztán - Puerto Rico 13-5

elődöntő:
Oroszország - Görögország 13-10