Vágólapra másolva!
A január 17-27-e között Norvégia ad otthont a 8. férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. Az [origo] a szokásos hírek és tudósítások mellett Zsiga Gyula, a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapata vezetőedzőjének szakértő segítségére is számíthat.

"Nagyon nagy fegyvertényt hajtott végre a magyar férfikézilabda-válogatott, hiszen az Eb-címvédő ellen nyert. A kétkedők persze mondhatják, hogy a franciáknak nem volt tétje a mérkőzésnek, de aki látta a meccset, azt is tapasztalhatta, nem vették félvállról az összecsapást.

Az első félidőben kezdetén lendületesen, nagy dinamizmussal játszott együttesünk, érezhető volt, ha ez marad, nem lehet baj. Fazekas fantasztikusan védett, hihetetlen, hogy milyen tartást adott a csapatnak azzal, hogy a játékosok is érezték, alig lehet gólt dobni neki. A két hálóőr között nagy különbség volt.

Ilyés kiválóan és bátran lőtt, Eklemovics remekül szolgálta ki a társakat, Zubai pedig élt a pályán - minden szituációjukban benne volt a gól. Az, hogy a hajrá szorosabb lett annak volt köszönhető, hogy a franciák az emberelőnyös szituációkat jól oldották meg, ezzel sikerült felkapaszkodniuk.

A második félidő nehezen indult, Ilyés ugyan nagyszerűen játszott, de sajnos kevés olyan ember volt rajta kívül, aki elmerte vállalni a helyzeteket.

Tetszett viszont, hogy a magyar csapatnak vert helyzetből sikerült felállnia, hétgólos hátrányról fordítottak a franciák, ám volt lelkierőnk és kitartásunk. Ismét olyan cserék jöttek, akik hozzátettek a játékhoz, gondolok itt Iváncsik Gergőre vagy Mocsai Tamásra, kettejük összjátékából két nagyon szép és igen fontos találat is született.

A franciákon egy pillanatig sem lehetett érezni, hogy kiengednének, vagy feladták volna, amikor kellett, felpörgették a játék ritmusát."