Vágólapra másolva!
Román sajtóértesülések szerint a pekingi olimpiát követően távozik a román nőikézilabda-válogatott kispadjáról Gheorghe Tadici. A szakvezető zokon vette azon bírálatokat, amelyek a nemzeti együttes vb-negyedik helyezése után érték.

Tadici kijelentette: az olimpia után távozik, mert elege lett. "Hadd jöjjenek mások, és mutassák meg, hogy többre képesek. Mindenki azt hiszi, hogy a 4. hely magától jött, de ez nem így van. 27 évet vártunk egy újabb ezüstéremre, és 22 év telt el, amióta bronzot nyertünk. Kíváncsi vagyok, ez mikor sikerül majd újra valakinek" - mondta duzzogva Gheorghe Tadici a mediatica.ro értesülése szerint.

Tadici mesterre rájár a rúd, hiszen klubcsapata, az Oltchim Rimnicu Vilcea a hazai bajnokság 12. fordulójában elveszítette veretlenségét, miután kikapott a nyolc gólt szerző exgyőri Simona Gogirla vezette Rulmentul Brasovtól (26-27).

A mérkőzést követően Tadici nem kertelt, kijelentette, hogy a Pavel, State bírópáros miatt kaptak ki tanítványai. "Rögbiszabályok szerint vezették a mérkőzést, ilyen körülmények között nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Két válogatott játékosunk, Luca és Gatzel is súlyosan megsérült, kérdésessé vált szereplésük a márciusi olimpiai selejtezőn" - olvasható a sporthirek.ro oldalon.

Győzelmével Brassó (22 pont) átvette a vezetést az Oltchimtól (20) a Nemzeti Liga első helyét, megszakítva a vilceai gárda több mint másfél éves veretlenségi sorozatát. A bajnoki cím sorsa pedig alighanem a május 17-i visszavágón, a 2007-2008-as szezon utolsóelőtti fordulójában dől majd el.