Vágólapra másolva!
Az idegenbeli vereség után hazai pályán sem tudott javítani a magyar férfikézilabda-válogatott, miután Miskolcon ismét kikapott Franciaországtól. A 33-29-es vereség mellett szomorú tény, hogy Nagy László vádlija, illetve Fazekas Nándor bokája is megsérült.

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Magyarország - Franciaország 29-33 (11-16)
Miskolc, 3000 néző
v.: Marton, Horváth
gól: Laluska 7, Nagy L. 4, Császár 4/2, Mocsai 3/3, Törő 3, Iváncsik G. 2/1, Iváncsik T. 2, Grebenár 2, Gál 1, Ilyés 1, illetve Karabatic 10/3, J. Fernandez 4, Ostertag 4, Paty 3, Abalo 3, Guilbert 2, Mohrami 2, D. Narcisse 1, Burdet 1, Girault 1, Kempe 1, G. Gille 1
hetes: 9/6, illetve 3/3
kiállítás: 8, illetve 10 perc

A szombati, toulouse-i kétgólos vereségért Miskolcon szeretett volna visszavágni a magyar férfikézilabda-válogatott Franciaországnak. A két fél összecsapását a jég sem gátolta meg, noha a vendégek többórás késéssel érkezhettek csak meg Budapestre.

A találkozó előtt mind Skaliczki László, mind Claude Onesta úgy nyilatkozott, a legfontosabb feladat, hogy másfél héttel a norvégiai Európa-bajnokság előtt továbbcsiszolják a csapatrészeket.

A magyar kapitány nem tagadta, nagyon szeretne visszavágni, ehhez Iváncsik Tamás a 3. percben szerzett vezetőgólja adta meg az alaphangot. Remekül kezdett védekezésben együttesünk, az első négy lövést egyszerűen leblokkolta a védőfal...

Forrás: MTI

Jobban kezdtük a mérkőzést, hiszen folyamatosan nálunk volt az előny, azzal együtt, hogy Iváncsik Gergő az első büntetőt a lécre bombázta. Néhány Puljezevics-védés után a 13. percben Gál révén már kettőre nőtt az előny (5-3), ám Paty szélről, Karabatic pedig egy pimasz büntetővel egyenlített.

Támadásba érkezett Mocsai és Császár, ám miután Iváncsik Gergő második hetesét is elrontotta (ejtését Omeyer parádésan tolta lécre), Kempe beállós pozícióból lőtt góljával már az Európa-bajnoknál volt az előny (5-6).

A 20. percre 9-6-ra nőtt a különbség, Skaliczki László időt kért, de túlzott taktikai fejtegetésekbe nem bocsátkozott, csupán a csapatot szervezte át. Nagy negyedszer is úgy talált Omeyer kapujába, hogy a Kiel kapusa hozzáért a labdához, s bár a barcelonai magyart letaglózta Girault, s megkapta a kétperces kisbüntetését, Karabatic hátrányból is beköszönt.

A 25. percre 8-12-t mutatott az eredményjelző, az ellenfél klasszisai esélyt sem adtak távoli bombáikkal Puljezevicsnek, nálunk csak Nagy próbálkozott, balátlövőből viszont még tétova kísérletünk sem akadt. A hajrá két percére ugyan Guillaume Gille büntetése miatt emberelőnyben támadhatott a magyar együttes, ám Karabatic így sem esett kétségbe, két találatára csak Laluska válaszolt.

A félidő 16-11-es francia előnnyel zárult.

A második játékrészt egy hatalmas Laluska-bomba vezette be, majd megtört a jég, s Ilyés révén megszületett az első gól (bal)átlövésből. A különbség azonban nem csökkent, hiszen a másik oldalon Karabaticék lövőkedve cseppet sem lanyhult (13-20). Skaliczki kapitány kicsit nyitott a védőfalon, Zubai középen próbált labdát szerezni, zavarni, csekély sikerrel.

A 41. percben kilencre hízott a különbség (15-24), Nagy László jeges tömlővel a bal vádliján, immáron mez nélkül, pólóban figyelte a mérkőzést, amelyen egyre kilátástalanabb lett a magyar válogatott helyzete.

"Ez egy elég kemény verés, de fel kell állnunk a végére" - mondta tanítványainak 26-16-nál Skaliczki László, s pillanatok alatt sikerült egy 4-0-s sorozatot produkálva közelebb lopózni (20-26). A hajrában megsérült Fazekas is, akinek a bal bokája ment ki, úgy kellett letámogatni a pályáról.

Az 55. percre 30-25-re kapaszkodott a csapat, Onesta időt is kért, hogy rendezze a sorokat. De Skaliczki szavai nagyobb hatást gyakoroltak a magyarokra, hiszen az utolsó 15 percet 13-7-re nyerte együttesünk.

A vége 33-29 lett, azaz kiderült, komoly csapat ellen komoly kapus- és balátlövő-teljesítmény nélkül nincs remény jó eredmény elérésére.

"Gyengén játszottunk, a franciák úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon. Többen lélekben is feladták. Sok figyelmetlenséget követtünk el, ez nagyon mélyen érint. Sajnos nagyobb vereséget érdemeltünk volna" - nyilatkozta Skaliczki László szövetségi kapitány.