Vágólapra másolva!
Pittsburghben játszották az elmúlt játéknap legjobb mérkőzését az NHL-ben, ahol két orosz klasszis csapatai feszültek egymásnak, és bár Alekszander Ovecskin és Jevgenyij Malkin is két góllal és egy gólpasszal zárta az estét, végül a szétlövés után a Washington ásza örülhetett. A Washington újonca, a svéd Nicklas Backström rekordot állított be, amikor egymás után második találkozóján ért el négy gólpasszt, a zsinórban harmadik győzelmét arató Capitals pedig először rendelkezik pozitív mérleggel a szezon során.

Az 5-5-ös eredménnyel záruló rendes játékidő után jöhetett a büntetőpárbaj, amelyben a fővárosiaktól Ovecskin volt eredményes, de erre Jarkko Ruutu még válaszolt, aztán Alekszander Szjomin a harmadik párban fonákkal Ty Conklin kapujába emelt. A Pingvineknél nem játszott a sérülése miatt hiányzó Sidney Crosby, akit az All Star-gálán valószínűleg Malkin pótolhat majd.

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a Vancouver, legutóbb a Minnesota verte a kanadai gárdát, amely ezzel az Északnyugati csoport élére állt. A Wildban Pierre-Marc Bouchard mind a négy gólból kivette a részét, kettőt ő ütött, kettőt pedig előkészített, de járt a vállveregetés Niklas Backström kapusnak is, aki szenzációsan teljesített, 38 védést mutatott be. Nemes bosszút állt Mikko Koivu, aki november 16-án a vancouveri Mattias Öhlund durva bodicsekkje után sérült meg, a finn center most góllal jelezte, nem felejtette el az incidenst.

2-0-ra vezetett az Islanders a Carolina ellen, mégis kénytelen volt beérni egy ponttal, mivel a Hurricanes előbb kicsikarta a hosszabbítást, majd a túlórában Cory Stillman révén megszerezte a győztes gólt. Pedig a New York-iak idén mind a 15 meccsüket megnyerték, amikor két harmadot követően vezetésre álltak, de egyszer minden sorozat megszakad.

A Buffalo az elmúlt hétvégén tíz zakó után végre nyerni tudott, de ez csak átmeneti volt, mert ismét elkezdte gyűjteni a vereségeket a Sabres. Ezúttal a Phoenix bizonyult jobbnak a Sabresnél, bár az első harmad után 1-1 állt az eredményjelzőn, de a Prérifarkasok a második felvonásban hat perc alatt három gólt rámoltak be Jocelyn Thibault kapujába.

Forrás: Getty Images

Thibault itt ugyan hárította Doan lövését, de a Phoenix játékosai hatszor túljártak az eszén

A Nashville 2004 áprilisa óta nem vesztett mérkőzést a rendes játékidőben a St. Louis vendégeként, és ez a széria most is folytatódott, a Predators a duplázó Alekszander Radulov és Martin Gelinas vezérletével 6-3-ra diadalmaskodott. A Ragadozók ezzel feljöttek a második helyre a Nyugati főcsoport Középső divíziójában.

eredmények:
New York Islanders - Carolina Hurricanes 2-3 - hosszabbítás után
Phenix Coyotes - Buffalo Sabres 6-2
Nashville Predators - St. Louis Blues 6-3
Pittsburgh Penguins -Washington Capitals 5-6 - szétlövés után
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2-4