Vágólapra másolva!
A dobogót tűzte ki célul a következő bajnoki szezonban a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-csapata. A székesfehérvári klub - amely az előző évadban negyedik volt, és így indulhat az EHF-kupában - hat új játékost igazolt, hárommal pedig nem hosszabbít szerződést. Érkezett a Vasastól az irányító Kamper Olívia és az átlövő Emberovics Míra, a Dunaferrtől Kovács Angéla szélső, a Makótól Lévai Zsófia átlövő, a Győrből - kölcsönbe - Mayer Szabina beállós, valamint a litván bajnoktól Laima Bernataviciute átlövő.

A Cornexi-Alcoa csapata leigazolt három volt és három jelenlegi junior válogatottat. Az átlövő Emberovics Míra, a balkezes jobblövő Lévai Zsófia és a beálló Mayer Szabina mind tagjai a junior Európa-bajnokságra kijutott magyar csapatnak. Kamper Olívia (irányító) és a litván Laima Bernataviciute (átlövő) egyaránt tagja volt a tavalyi egyetemi világbajnokság All Star-csapatának. A Dunaferrtől érkező jobbszélső Kovács Angéla egykori sokszoros utánpótlás-válogatott.

Kamper Olívia, a 22 éves irányító tíz éven keresztül - 11 éves korától - az FTC igazolt játékosa volt. A 2002/2003-as szezonban a Vasasnál szerepelt kölcsönjátékosként, és tavaly nyáron visszatért az angyalföldiekhez, ahol 27 bajnokin 95 akciógólt szerzett (azaz például mindössze eggyel kevesebbet, mint Görbicz Anita). Eddigi legnagyobb sikerének a 2006-os EHF-győzelmet tartja - különösen a Podravka Vegeta elleni döntő mérkőzéseit, ahol kitűnő formában kézilabdázott.

Szerepelt a serdülő, ifjúsági és junior válogatottban is, részt vett két junior világbajnokságon: tagja volt a 2003-ban ezüstérmet és a 2005-ben negyedik helyezést elért csapatnak. 2006 nyarán az egyetemi világbajnokság legjobb irányítójaként beválasztották az esemény All Star-csapatába.

Laima Bernataviciute a litván bajnok Egle Vilnius csapatától igazol Székesfehérvárra. A nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkező, 182 centiméter magas átlövő a bajnokságot rendszeresen nagy fölénnyel nyerő fővárosi klubhoz hét éve, azaz 15 évesen került. Az elmúlt szezonban 22 meccsen lőtt 243 góljával a litván bajnokság gólkirálynője lett. 2005-ben a brnói junior világbajnokságon 66 góllal - a norvég Goril Snorroeggennel holtversenyben - a góllövőlista harmadik helyén végzett.

A tavalyi gdanski egyetemi világbajnokságon - igaz, csak virtuálisan - már szerepelt egy csapatban Kamper Olíviával, hiszen mindkettőjüket beválogatták a már említett All Star-csapatba. Laima ráadásul a világbajnokság legjobb játékosának járó díjat is elnyerte, sőt 70 góllal gólkirálynő lett.

Kovács Angélának, a 21 éves jobbszélsőnek - Trimmel Brigittához és Tilinger Tamarához hasonlóan - Szalma János volt a nevelőedzője Csákváron. Angéla serdülő, ifjúsági és junior korosztályban is tagja volt a magyar válogatottnak.

A balkezes játékos 2001-ben a Dunaferrhez került, de az első osztályban a Kiskunhalas színeiben (kölcsönjátékosként) mutatkozott be 18 évesen. Az elmúlt két évben a dunaújvárosiak első keretének volt a tagja, de kevés játéklehetőséget kapott. Az elmúlt szezonban 17 mérkőzésen 10 gólt szerzett. Angéla húga, Amelita a Cornexi ifjúsági csapatában játszott az elmúlt években, idén érettségizett, és orvosi egyetemen tanul tovább.

Lévai Zsófia tizenegy évesen Debrecenben kezdett el kézilabdázni, és négy éven keresztül játszott a szülővárosában. Nevelőedzője Szilágyi Attila volt, majd Komáromi Ákosné Éva lett az edzője. Egy szezont Mátészalkán töltött, ahol az NB I B-s csapat 23 mérkőzésén 144 gólt szerzett. Aztán 2006 nyarán az első osztályba frissen feljutott Makó igazolta le a fiatal balkezes jobbátlövőt, aki a Győr ellen három góllal mutatkozott be az NB I-ben. Lévai az alapszakasz 22 találkozóján 51, a rájátszás hat meccsén 32 gólt lőtt.

"Legemlékezetesebb meccseim közé sorolom a Debrecenben lejátszott bajnokit, ahol hét akciógólt dobtam, valamint a rájátszás utolsó fordulójában a Spartacus elleni meccset, ahol tizenegyszer találtam be az ellenfél hálójába. Emellett a miskolci, Ukrajna elleni junior Európa-bajnoki selejtezőre is szívesen gondolok vissza. Ott öt gólt értem el öt kapura lövésből" - árulta el a 15-szörös junior válogatott játékos.

Mayer Szabina: "Bakonyjákón, az általános iskolában ismertem meg a sportágat, de csak amikor középiskolásként Győrbe kerültem, akkor kezdtem el komolyan kézilabdázni" - meséli Szabina, aki a Győrből kölcsönjátékosként került egy évre a Cornexihez.

Az 1988-as születésű, 29-szeres junior válogatott beálló a 2005/2006-os szezonban mutatkozott be először az élvonalban - először a Hódmezővásárhely, majd a Cornexi elleni meccsen. Érdekesség, hogy pont ebben a két csapatban játszott az előző szezonban, illetve fog játszani a következőben.

Mayer Hódmezővásárhelyen 27 bajnokin lépett pályára és 65 gólt szerzett. Legszívesebben a Dunaferr elleni 25-23-as sikerre emlékszik vissza, amely meccsen háromszor volt eredményes.

Emberovics Míra, a178 cm magas átlövő három hét múlva lesz 19 éves, és Kamper Olíviához hasonlóan a Vasastól igazolt a Cornexibe. Huszonkétszeres junior válogatott, a törökországi Európa-bajnokságra kijutott nemzeti csapat egyik alapembere - mind támadásban, mind védekezésben. Emberovics Pécsett kezdett kézilabdázni, és a PEAC-ból két éve került a Vasashoz, ahol az előző szezonban 26 bajnokin 143 gólt szerzett az ifjúsági csapatban.

A hat érkező mellett a csapattól távozik három játékos: Pádár Margit, Őri Edina és a brazil Adriana Lima.

Egy héttel a Kulcsár Anita-emléktorna előtt felkészülési tornát rendez a Cornexi. A négycsapatos mezőnyt a norvég Levanger HK (EHF-kupa-résztvevő), a szerb Pancevo, a Dunaferr és a házigazda fehérvári csapat alkotja.

A tervezett program
augusztus 16. (csütörtök):
Levanger - Dunaferr 17 ó
Cornexi - Pancevo 19 ó

augusztus 17. (péntek)
Dunaferr - Pancevo 17 ó
Cornexi - Levanger 19 ó

augusztus 18. (szombat)
Pancevo - Levanger 15 ó
Cornexi - Dunaferr 17 ó