Vágólapra másolva!
Az Anaheim Ducks nyert az Ottawa Senators otthonában az NHL Stanley-kupa döntőjének negyedik mérkőzésén, és így már 3-1-re vezet a párharcban.

Stanley-kupa-döntő, 4. mérkőzés:
Ottawa Senators - Anaheim Ducks 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
gól:
Alfredsson (20.), Heatley (39.), illetve McDonald (31., 32.), Penner (45.)
az állás: 3-1 az Anaheim javára

A vendégeknél hiányzott Pronger, ugyanis a sztárhátvédet egy mérkőzésre eltiltották, mert McAmmond arcába könyökölt. Hihetetlen nagy nyomással kezdett az Ottawa, sorra dolgozta ki a helyzeteit, de betalálnia nem sikerült.

A Ducks az első lövését csak a 12. percben tudta megereszteni. Aztán Perry kapuvasa jelezte, komolyan kell venni a kaliforniai alakulatot is. Közvetlenül a harmad vége előtt, amikor csak egyetlen másodperc volt hátra, Schaefer középre adását Alfredsson vágta a hálóba.

A svéd csatárnak ez volt a 12. gólja és a hatodik emberelőnyös találata a playoff-ban, mindkét mutató a legjobbnak számít. Teljes fordulatot vett a mérkőzés a második harmadra. A vendégek egyfolytában támadtak, McDonald előbb a kapuvasat talált el, majd kereken egy perc alatt kétszer is eredményes volt. Négy mérkőzés alatt negyedik gólját lőtte a csatár. Később Penner is megzengette a vasat, majd Beauchemin lövését védte látványos mozdulattal Emery.

A hazaiak vezetőedzője cserélgette a támadótriókat, és ez bejött. A szünet előtt a fináléban eddig pont nélküli Heatley egyenlített. A harmadik harmad elején Selänne szenzációs passzal hozta helyzetbe Pennert, akinek nem volt nehéz dolga, mert a védők alaposan lemaradtak róla. Később Perry is ziccerbe került, ám Emery óriásit mentett, ráadásul a kapuvas is segített neki.

A hajrában rohamozott a Senators, és Giguere remekelt a kapuban. Másfél perccel a vége előtt ottawai időkérés és kapuslehozatal volt a recept, de újabb gól nem esett. A Ducks két nap múlva hazai környezetben megnyerheti fennállása első Stanley-kupáját.