Vágólapra másolva!
Nem bírt egymással a Honvéd és a Vasas a férfivízilabda-bajnokság vasárnapi rangadóján, a döntetlennel a bajnoki címvédő megőrizte kétpontos előnyét a piros-kékekkel szemben, s gyakorlatilag alapszakasz-győztesnek tekinthető.

Eredmény:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 10-10 (3-3, 3-1, 3-5, 1-1)
Komjádi uszoda, 800 néző
v.: Juhász Gy., Németh A.
gól: Varga Dániel 4, Hosnyánszky 3, Tóth M., Kuncz, Heinrich 1-1, illetve Kiss G. 3, Benedek 2, Vári, Bárány, Kovács O., Biros, Szivós 1-1
emberelőnyök: 10/3, illetve 11/3
ötméteresek: 2/2, illetve 1/1

A horvát Jug Dubrovnikkal idehaza vívandó, illetve - a bajnok esetében - az Olympiakosz elleni athéni ütközetet jelentő szerda esti, Euroliga-negyeddöntős első összecsapás előtt - igazi főpróba gyanánt - ob I-es mérkőzésen egymással randevúzott a Vasas és a Honvéd a Komjádi uszodában, és bár mindkét klubnál a nemzetközi fellépés fontosságát hangsúlyozták alapvetően, azért az itthoni derbi is több volt, mint holmi presztízscsata.

Tudniillik a találkozójuk a bajnoki alapszakasz elsőségéről döntött, mert ugyan három forduló még hátravan, nyilvánvaló, hogy a honi mezőnyből kiemelkedő két gárda vízi párbajába érdemben a többiek nem tudnak beleszólni. Ennél fogva a vasárnapi döntetlennel a Honvéd gyakorlatilag megnyerte az alapetapot, s a rájátszásban a rangsorban negyedikkel - vagy a Szegeddel, vagy az Egerrel - vív majd párviadalt, míg a másodikként befutó Vasas a harmadik helyezett ellen folytathatja a playoff elődöntőjében.

A rangadó az első negyedben váltott vezetés mellett izgalmas, bár pontatlanságokkal tarkított játékot hozott. A hat találat viszont szinte kivétel nélkül indítható lenne egy gólszépségversenyen, annyira látványosra sikeredett.

A folytatásban az eredményességet illetően egy ideig tartott az "adok-kapok" (4-4), ám ekkor a Honvédnél gólcsend állt be, míg a Vasas legjobbja, Varga Dániel másodszor, majd harmadszor is betalált, kettőre növelve a különbséget (6-4).

A harmadik nyolc percet Hosnyánszky bombagólja vezette be, de a bajnok megrázta magát és 7-4-ről gyorsan feljött 7-6-ra, amikor Varga Dániel - alkalmilag a szerencsével is barátságot kötve - újfent bevette Gergely István kapuját. A 8-6, majd a 9-7 után azonban a vendégek észbe kaptak, s nagy hajrával a triplázó Kiss Gergely, majd a kapufás gólt lövő Biros Péter révén egyenlítettek.

A befejező játékrészben Hosnyánszky "hazahozta" a vezetést a Vasasnak, aztán igazi pólóparádé következett, izgalmakkal, látványossággal, és bár kimaradtak a helyzetek itt is, ott is, rendkívül élvezetes volt a meccs. Amelynek csattanóját Szivós Márton szolgáltatta két és fél másodperccel a vége előtt, amikor belőtte a 10-10-es végeredményt jelentő Honvéd-gólt.