Vágólapra másolva!
A PÁN-UNO Fehérvár Póló SE vízilabdacsapata komolyan gondolja az OB I-be való jutást, a rájátszásra ugyanis szerződtette a japán válogatott egyik klasszisát, Naganuma Acusit.

"Nagy segítségére lehet a csapatunknak, hiszen játéka alapján bőven beférne bármely OB I-es csapatba. Jó barátságban van a labdával, gyorsasága vetekszik a magyar válogatott Madaras Norbertéval (54 mp-et teljesít 100 méteren), több poszton számíthatok rá" - mondta Dabrowsky Norbert, az OB I/B-s listavezető fehérváriak játékos-edzője a FehérvárSportnak.

"Leigazolása kuriózum a klub életében, hiszen ő az első idegenlégiósa csapatunknak, segítségével pedig elérhetjük álmunkat, és jövőre már az első osztályban játszhatunk" - emelte ki Tauser Attila klubelnök. A 25 esztendős játékos mindenesetre már letette névjegyét a Szent István Egyetem ellen, a szombati bajnokin négy találattal terhelte meg Juhász kapuját.

Naganuma öt éve tagja hazája válogatottjának, az egykori sikeres magyar válogatott pólós, Märcz Tamás ajánlotta Dabrowskyék figyelmébe. Egyelőre hat mérkőzésre, azaz június 30-ig szól a szerződése, de közös akarat esetén ezt meghosszabbíthatják.

"12 évesen Jamagata megyében ismerkedtem meg a vízilabdával, az egyetem elvégzése után jöttem Európába. Az olasz második ligás Bergamóban játszottam fél évig, ezután került képbe - ismerőseim révén - Magyarország. Mindig szerettem volna itt játszani, hiszen a magyarok a világ legjobbjai, nekem pedig megtiszteltetés itt szerepelni" - nyilatkozta Naganuma.