Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks hazai környezetben, a sorsdöntő hetedik mérkőzésen 4-1-re legyőzte a Dallas Stars együttesét az NHL rájátszásának első fordulójában, így bejutott az elődöntőbe a Nyugati főcsoportban.

Nem úgy indult a találkozó, hogy a Vancouver örülhet majd, a legutóbbi két meccset megnyerő Dallas várhatta előnnyel a második harmadot, miután Joel Lundqvist megszerezte a korongot Kevin Bieksa elől, és tíz méterről a léc alá bombázott.

A legutóbbi két meccset kapott gól nélkül abszolváló Marty Turco ezúttal is bőszen hatástalanította a kanadai próbálkozásokat, aztán a második harmad hajrájában Henrik Sedin emberelőnyből mattolta, így megszakadt 165 perces hibátlan sorozata.

Az utolsó felvonásban a 37. életévét taposó, és vancouveri színekben kilencedik mindent eldöntő meccsét játszó Trevor Linden állt csapata élére, Mattias Öhlund löketébe ért bele oly módon, hogy a pakk Turco lábai között becsorgott, ezzel megszerezte 34. playoff-gólját, amivel beállította Pavel Bure klubrekordját.

Hogy kit ért utol Linden? Egy kis Pavel Bure-show

Linden az aktív játékosok legeredményesebbje a hetedik mérkőzések tekintetében, 12 pontnál jár, ugyanis az utolsó percben asszisztált Bryan Smolinski üres kapus találatánál. Ezt megelőzően már Taylor Pyatt is bevette a kiürített dallasi ketrecet, így Smolinski gólja már csak a hab volt azon a bizonyos tortán, a Stars pedig sorozatban harmadszor vérzett el az első körben.

eredmény, rájátszás, első forduló:
Nyugati főcsoport:
Vancouver Canucks - Dallas Stars 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
gól:
H. Sedin (35:12, emberelőnyből), Linden (47:00, ee.), Pyatt (58:57, üres kapus), Smolinski (59:13, ü. k.), illetve J. Lundqvist (16:32)
továbbjutott: a Vancouver 4-3-as összesítéssel

az elődöntők párosítása:
Keleti főcsoport:
Buffalo (1. kiemelt) - New York Rangers (6.)
New Jersey (2.) - Ottawa (4.)

Nyugati főcsoport:
Detroit (1.) - San Jose (5.)
Anaheim (2.) - Vancouver (3.)