Vágólapra másolva!
A nőivízilabda LEN-kupa négyes döntőjét döntetlennel zárta az UTE-OSC-Cemelog csapata a görög Olympiakosz Pireusz ellen, így a harmadik helyen végzett a második számú európai sorozatban.

LEN-kupa, négyes döntő, 3. nap:
UTE-OSC-Cemelog - Olympiakosz Pireusz (görög) 7-7 (2-2, 1-1, 3-4, 1-0)
a magyar góldobók: Primász 4, Keszthelyi, Ipacs, Zantleitner 1-1

A vasárnap kora délután rendezett hollandiai összecsapáson már kissé fáradtan vízbe szálló - ráadásul kevés megfelelő cserejátékossal rendelkező - magyar csapat, amely pénteken 12-7-re veszített a vendéglátókkal szemben, majd szombaton 11-10-re legyőzte a Róma csapatát, fej-fej mellett haladt athéni riválisával, amely a helyszíni beszámoló szerint erőteljes bírói támogatást élvezett. Ez utóbbi megállapítást az támasztja alá a legkifejezőbben, hogy tíz alkalommal is - azaz ilyen szinten meghökkentően sokszor - fújtak kontrát az Újpest-OSC ellen.

Becsey Péter együttese azonban elbírta a részrehajlást, mert - elsősorban a márciusi vb-n az All Star-válogatottba is beválasztott, az amszterdami meccsen 4 gólig jutó Primász Ágnes vezérletével - tartani tudta a lépést a görögökkel és döntetlenre hozta az összecsapást.

A 7-7 azt jelentette, hogy az Olympiakosz végzett a négyes finálé utolsó helyén, míg a magyar együttes végső helyezéséről a görögök elleni meccset követő másik találkozó, a házigazda Nereus Zaandam és az olasz ASD Roma közötti összecsapás kimenetele döntött. Ezen a rómaiak négy góllal győztek, és megnyerték a LEN-kupát, az Újpest pedig így a harmadik helyen végzett.