Vágólapra másolva!
A Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu lesz a címvédő Alba Volán-FeVita ellenfele a jégkorong Borsodi Liga fináléjában, miután az elődöntő ötödik, utolsó felvonásán 3-1-re győzött az Újpest otthonában. Érdekesség, hogy a párharc mindegyik mérkőzésén a vendégcsapat diadalmaskodott.

Eredmény, elődöntő, 5. mérkőzés:
Újpest - Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Megyeri út, 2000 néző
gól: Borbás, illetve Foltin, Borsos, Erdősi
A párharcot a DAB nyerte 3-2-es összesítéssel.

A sorsdöntő találkozót teltház előtt játszották a csapatok, ahol a hazaiak rögtön átvették a játék irányítását. Az első újvárosi helyzet az ötödik percben adódott, de nem tudtak élni vele a vendégek. A lila-fehérek hatalmas nyomás alatt tartották Ferjo kapuját, de a szenzációs napot kifogó hálóőr mindent védett.

Forrás: MTI

Az újpestiek kevéssel a vége előtt rövid ideig még kettős előnybe is kerültek, de nemhogy élni nem tudtak vele, hanem amint kiegészült a dunaújvárosi gárda, rögtön megszerezte a vezetést. A tizenhatodik percben Foltin szép egyéni akció végén Gonda válla felett helyezett a hálóba, így hiába játszottak fölényben Ladányiék, egygólos hátránnyal zárták az első játékrészt (0-1).

A második harmad újpesti emberelőnnyel indult, de a jól védekező Acélbikák ellen szinte helyzetbe sem tudtak kerülni Szajberték. Az első húsz perchez képest kicsit esett a találkozó színvonala, és ekkor már inkább a magabiztosan játszó Fejér megyei együttes akarata érvényesült.

Az idő múlásával egyre idegesebbé váló Megyeri útiak rengeteg szabálytalansággal tördelték a játékot, de ennek következtében a sok kiállítás miatt szinte végig hátrányban voltak. Kevéssel a vége előtt Ladányi került helyzetbe, de bombája a kapuvason csattant, így maradt az egygólos vendégvezetés (0-1).

Az utolsó harmad elején hatalmas helyzettel nyitott az Újpest, de Borbás lövését bravúrral védte Ferjo. Ezt követően Jurasko bombája után másodszor is a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól, majd az egyre szellősebben védekező hazaiak ellen egy kontra végén Borsos találatával tovább nőtt a Dunaújváros előnye.

Az ötvenhetedik percben a kapusát is lehozó Újpest elvesztette a korongot, a kilépő Erdősit hátulról akasztották, a korong mellé szállt, a támadó pedig elsodorta a kaput. Kincses játékvezető azonban nagy meglepetésre gólt ítélt. Még ebben a percben egy kavarodás után Borbás révén betaláltak a lila-fehérek, de ez csak a szépítésre volt elég, így az Acélbikák győzelmével ért véget a találkozó (1-3).

Sikerével a Dunaújvárosi Acélbikák 3-2-re nyerte a három győzelemig tartó párharcot, így a vidékiek játszhatják a döntőt az Alba Volán-FeVita ellen.

A döntő első mérkőzésére jövő kedden kerül sor Székesfehérvárott.

Mobilpress