Vágólapra másolva!
Nem lesz könnyű dolga a januári, norvégiai Európa-bajnokságon a magyar férfikézilabda-válogatottnak, amely Fehéroroszország és a 2005-ös világbajnok, tavalyi Eb-2. Spanyolország mellett a jelenlegi vb-első német csapattal került egy csoportba. Heiner Brandnak nem is kellett sokat vacillálnia, amikor kihirdette 28-as keretét.

Nem véletlenül lett az év csapata Németországban a német férfikézilabda-válogatott, az együttes ugyanis megnyerte a hazai rendezésű világbajnokságot. Heiner Brand kapitány ezek után minden világbajnok játékosát meghívta a januári, norvégiai kontinensviadalra készülő keretbe, csupán a már visszavonult beállós, Christian Schwarzer és a sérült Michael Hegemann maradt ki.

A csapat egyetlen újonca a Grosswallstadts jobbátlövője, Michael Müller, ő még nem szerepelt egyetlen alkalommal sem a válogatottban.

A német szakvezetés minden bizonnyal a hölgyek példáját követve 16-os keretet nevez meg, de 17-18 játékossal utazik el az Eb-re, hogy ha úgy adódik, akkora csoportkör és a középdöntő után újabb kézist nevezhessen.

A gárda felkészülési mérkőzésen január 5-én Rostockban és egy nappal később Schwerinben játszik, ellenfele a szintén Eb-résztvevő Montenegró lesz, ezt követően még Dániával csap össze január 12-én Aarhusban, 13-án pedig Kielben.

A német válogatott kerete
kapusok: Henning Fritz (Rhein-Neckar-Löwen), Johannes Bitter (HSV Hamburg), Carsten Lichtlein (TBV Lemgo), Silvio Heinevetter (SC Magdeburg)
mezőnyjátékosok: Oliver Roggisch, Oleg Velyky, Andrej Klimovets, Uwe Gensheimer, Michael Haass (mind Rhein-Neckar-Löwen), Rolf Hermann, Sebastian Preiss, Michael Kraus, Florian Kehrmann, Lars Kaufmann (mind TBV Lemgo), Pascal Hens, Torsten Jansen, Stefan Schröder (mind HSV Hamburg), Dominik Klein, Christian Zeitz (mindkettő THW Kiel), Michael Müller, Jens Tiedtke (mindkettő TV Grosswallstadt), Frank von Behren (SG Flensburg-Handewitt), Holger Glandorf (HSG Nordhorn), Markus Baur (Pfadi Winterthur), Christian Schöne (Frisch Auf Göppingen), Martin Strobel (HBW Balingen-Weilstetten), Arne Niemeyer (GWD Minden), Christoph Theuerkauf (SC Magdeburg)