Vágólapra másolva!
Utolsó dijoni középdöntő-mérkőzésének úgy vághat neki kedd délután a magyar nőikézilabda-válogatott, hogy győzelme esetén minimum a második helyen zár, de a román-német összecsapás függvényében akár az első pozícióban is végezhet. Így vagy úgy, várhatóan Angola és Franciaország közül kerül ki negyeddöntőbeli ellenfele.

Pincési László helyszíni jelentése Dijonból

"A legfontosabb, hogy Norvégiát már nem kaphatjuk" - sóhajtott fel Németh András szövetségi kapitány a hétfői edzésen. Az Európa-bajnok a metzi ágon olyan magabiztosan és fölényesen menetel, hogy most már egyértelműen a világbajnokság legnagyobb esélyesének számít. De Mgyarország sem panaszkodhat, hiszen eleddig veretlen, s reméljük, Korea ellen is az marad.

Az ázsiai együttes számára azonban még nem lefutott a csata, hiszen ha nyer, 4 pontja lesz, s már csupán azt kell kiszurkolni, hogy a nap zárófelvonásában Lengyelország legyőzze a spanyolokat, s akkor a keletiek is negyeddöntősök. Ezzel majdnem teljesítenék is a szövetség célkitűzését, amely hasonló volt a magyarokével: az 1.7. hely velemelyikének megszerzése

Az biztos, hogy Korea stílusa nem fekszik az európaiaknak, nyitott védekezésük, aggresszív védekezésük, villámgyors indulásuk sok galibát okozhat számunkra.

Kökény Bea véleménye a kézivébéről:


A csapat már nem elzárt világban él, hiszen akadnak légiósaik Európa-szerte: Huh Szun Jung és Csoj Im Jeong a dán Aarhusban, Kim Csa Jun és Oh Szeong Ok a Németh András dirigálta osztrák Hypóban, míg Le Szang Eun a spanyol Itxacóban szerepel. A legjobb és lemegbízhatóbb játékos azonban a villámléptű jobbszélső, Vu Szun Hi.

A magyar válogatott gyozelmével ideiglenesen a csoport élére ugrana, s a Németország-Románia összecsapás függényében az is maradhatna. Azaz vigyázó szemeinket Metzre irányíthatnánk, hogy kiderüljön, melyik csapat lesz negyeddöntos ellenfelünk Párizsban.

Így edzettek kéziseink - exkluzív video Dijonból:


Ami a két csapat egymás elleni örökmérlegét illeti: az eddigi 19 összecsapáson 10 magyar siker és egy döntetlen mellett 8-szor született koreai győzelem.

A két csapat utolsó, egymás elleni összecsapása:
2006. augusztus 18., Pannon-kupa
Magyarország - Dél-Korea 34-31 (16-18)
Körcsarnok, 1000 néző
v.: Cirligeanu, Bejanariu (románok)
Magyarország: Triffa - Balogh B. 5, Kenyeres, Görbicz 6/3, Szamoránsky 1, Ferling 6, Vérten 3. Csere: Pastrovics, Tomori 2, Hornyák 3, Csáki, Borbély 2, Benyáts, Orbán 6/1, Mörtel
Dél-Korea: Li Min Hi - Vu Szun Hi 5, Csoj Im Dzsong 2, Szong Haj Rim 4, Kim Csa Jun 5, Kang Dzsi Hej, Li Gong Dzsu 2. Csere: Mun Kjeing Ha, Mun Pil Hi 7/1, Kvon Geun Ha 2/2, Ahn Dzsung Hva 2, Mjung Bok Hi 2/1.