Vágólapra másolva!
Az első diagnózisokkal ellentétben mégsem tört el három ágyékcsigolyája Okszana Szakadának, az olimpiai bronzérmes ukrán válogatott klasszisának a franciaországi nőikézilabda-világbajnokságon.

A 31 éves irányító a vb nyitónapján, vasárnap, a németektől elszenvedett 26-21-es vereség alkalmával szenvedett súlyos sérülést, és eleinte még attól kellett tartani, hogy nehogy lebénuljon.

Két nappal a szörnyű baleset után kiderült, Szakadának nincs törése, viszont a gerincoszlopot erős behatás érte, és az biztos, hogy több hónapig nem léphet pályára. Az ukránok nélküle nem jutottak tovább a középdöntőbe, és biztos, hogy nem lehetnek ott a pekingi olimpián.

A nemzetközi szövetség (IHF) szóvivője közölte: a tragikus esetet a televíziós felvételekről kielemezték, és a németek közül senkit sem kell büntetni, mert nem előzte meg durva szabálytalanság az esést.

A csoportmérkőzések során nem Szakada sérülése volt az egyetlen. Macedónia kongói születésű játékosa, Alegra Oholonga-Loki Oroszország ellen sérült meg, a szkopjei csillagot keresztszalag-szakadás gyanújával vitték Saint-Brieuc kórházába.

Az osztrák Marina Budecevic három hónappal korábban megsérült vállát fájlalta a Dominika elleni összecsapáson, Angola ellen ugyan pályára lépett a két mérkőzésen 12 percet sem töltött a pályán.