Vágólapra másolva!
"Nem szabad a második hellyel sem beérni. Ilyen emberekkel és ilyen munkával minden körülmények között meg kell nyerni a világbajnokságot!" - állította Török Bódog, minden idők egyik legsikeresebb magyar kézilabdaedzője a franciaországi női vb előtt. A legendás szakember az [origo] kamerája előtt fejtette ki véleményét.

"Ilyen gondoskodás mellett, amit mi a büdös életben nem kaptunk meg, világbajnoknak kell lenni" - mondta Török Bódog azon a jubileumi vacsorán, amelyen az 1957-ben rendezett első kispályás nőikézilabda-világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott tagjait köszöntötték.

"Nem szabad veszíteni, hiszen olyan játékosunk van, mint Görbicz Anita, aki mindent tud a játékról. A társaság a magyaros erényekkel bír, kreativitásban és figurális megoldásokban a legerősebbek az egész világon, így nem csoda, ha a közvélemény azt várja, a két kiváló edző vezetésével szép eredményt érjen el.


Török Bódog az 1957-es vb-ezüst mellett több mint húszéves, sikerekben gazdag pályafutását 1965-ben vb-címmel koronázta meg, életműve az 1976-os, montreali olimpián szerzett bronzéremmel vált teljessé.