Vágólapra másolva!
Nem a címvédő Vasas, de még csak nem is a korábbi esztendők bajnoka, a Honvéd, hanem a Szeged és az Eger áll a tabella élén a férfivízilabda ob I őszi idényének zárultával.

A két vidéki gárda a szerda esti "búcsúmeccsén" (FTC-Szeged 7-8, Pécs-Eger 8-18) biztosította be magának az első két helyet, s köztük - a versenykiírás alapján - az döntött, hogy a csongrádiak, akik a bajnoki alapszakaszban tíz győzelem mellett szintén csak egyetlen vereséget szenvedtek, legyőzték a hevesieket a szegedi találkozón.

Ugyanígy az egymás elleni mérkőzés eredménye rangsorolt a szintén azonos pontszámmal álló Vasas és Honvéd között az angyalföldi gárda javára, jóllehet az összgólkülönbsége jobb az Egernek és a Kőér utcai alakulatnak is a páros összevetésben.

Kis túlzással élve: emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy a honi póló élvonalában a téli pihenőre az egykori "állandó" ezüstérmes Vasas harmadikként, a korábbi "örökös" bajnok Honvéd pedig csak negyedikként vonuljon el, mint ahogyan az most történt. Ennek persze a semleges szurkoló csak örülni tud, hiszen a két fővárosi elitcsapat évek óta tartó párviadala immár négycsapatos vetélkedéssé bővült, miáltal izgalmasabbá, változatosabbá és főképpen teljesen nyílttá vált a pontvadászat.

Megjósolhatatlan tudniillik, hogy valóban őrségváltás történik-e a vidéki szupercsapatok jóvoltából, avagy az egyformán két vereséggel "alapozó" Vasas és Honvéd a jövő évi "második félidőben", s még inkább a bajnokság döntő szakaszában, a rájátszásban visszaállítja a megszokott szituációt, s mégis ők ketten, az egymás elleni csatában határoznak majd az elsőség ügyében. Miként további eshetőségként éppenséggel főváros-vidék "keresztpárbaj" is dönthet a végső győztes kilétéről jövő tavasszal.

Az ob I derékhadát változatlanul a Ferencváros, az Újpest, a Pécs, továbbá a Szolnok adja, míg az alsó fertályban jutott hely a Szentesnek, az élvonal újoncának, a Székesfehérvárnak, a szebb napokat látott BVSC-nek és a sereghajtó OSC-nek (pontegyenlőség esetén itt is az egymás elleni eredmény döntött).