Vágólapra másolva!
November 28. és december 2. között Szombathely ad otthont az idei év legjelentősebb hazai röplabdás eseményének, a férfi olimpiai előselejtezőnek. A tornán a magyar válogatott mellett pályára lép a világbajnoki ezüstérmes lengyel, az Európa-bajnoki negyedik helyezett finn, valamint a dán, a belga és az észt nemzeti csapat. Ezúttal az olasz Montichiari és a magyar válogatott ütőjátékosa, Veres Péter latolgatja az esélyeket.

A magyar válogatott egyik legnagyobb sztárja, az Európa-szerte ismert és elismert ütőjátékos, Veres Péter a legutóbbi szezon második felét a Verona együttesénél töltötte.

"Nem akartam visszatérni Montichiariba, mindent megtettem, hogy új csapatot találjak magamnak, de nem sikerült" - mondta Veres, akinek még élő szerződése van az olasz élvonalbeli klubbal.

"Az előző szezonban elég feszült és ideges voltam, bizonyítani akartam az edzőmnek, de ez visszaütött. Elhatároztam, hogy most felszabadultan fogok játszani, és láss csodát, száznyolcvan fokot fordult velem a világ, most mutatkozik meg az igazi énem! Meghallgatom a tanácsokat, a többségét meg is fogadom, nagyon jól megy a játék, a meccseken általában a hátamon viszem a csapatot. Sokkal nagyobb teret kapok, élvezem, hogy sok figyelem összpontosul rám."

Veres természetesen örül, hogy a magyar válogatott ismét hazai közönség előtt játszhat. "A bajnokság harmadán vagyunk túl, mindenki jó formában van" - vélekedett a két méter magas röplabdázó.

"Mindig fűt a bizonyítási vágy minket, akik külföldről térünk haza, hiszen itthon is szeretnénk megmutatni a valós tudásunkat. Az a legfontosabb, hogy játsszuk a saját játékunkat, egyszer ki kell jönnie a bennünk lévő tudásnak, pszichésen mindenképp javulnunk kell."

Veres hét éve játszik külföldön, s eddig csak az első nyara volt szabad, és az idei. Azt mondja: ő is meglepődött, mennyire frissen, lendületesen kezdte újra a játékot.

"Hozzám hasonlóan mindenki kipihenhette magát, akik végigjátszották a nyarat, talán fásultak, nem annyira motiváltak" - folytatta a 28 éves játékos. "Ha mindenki csak annyit nyújt a válogatott meccseken, mint külföldön a klubcsapatában, akkor ismét Európa élmezőnyébe kerülhetünk."