Vágólapra másolva!
Az újonc Rigánál, illetve Faenzánál vendégeskedik a 2/1-es mérlegnél tartó MKB-Euroleasing Sopron és MiZo Pécs 2010 szerdán, a nőikosárlabda-Euroliga negyedik fordulójában.

Az A csoportban a magyar bajnok soproniak - akik múlt héten remek hajrával verték a Napolit - ellenfele az átmenetileg a litván pontvadászatban szereplő Riga lesz, amely a szeptemberi Európa-bajnokságon bronzérmes lett válogatottra épül.

"Mind a Moszkva, mind a Fenerbahce, mind a Villeneuve elleni mérkőzésüket láttuk DVD-n. A hazaiak mellett brazil és orosz légióst is foglalkoztatnak. Azzal lehet esélyünk ellenük, ha az alapvédekezés megoldásán felül, támadásban is hatékonyan tudunk játszani a zónájuk ellen" - latolgatta az esélyeket a klub honlapján Székely Norbert vezetőedző, akinek tanítványait egy maroknyi szurkoló is elkíséri a Baltikumba.

A D jelű hatosban a csütörtökön a francia Mondeville-t magabiztosan legyőző pécsiek a sérültek miatt csak kilenc emberrel szálltak fel az Olaszországba induló buszra, Rátgéber László ennek megfelelően nyilatkozott: "Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a favoritok, hiszen az olaszoknak sok minőségi játékosuk van, nagyon jó csapatot alkotnak annak ellenére, hogy nincsenek világsztárjaik. Ezt bizonyítják az eredményeik is, hiszen bár az első fordulóban kikaptak Valenciában, de ott senki nem fog nyerni, hazai pályán mindössze 3 ponttal maradtak alul a Moszkvával szemben, ami nem túl bíztató előjel számunkra. Legutóbb pedig nyertek Vilniusban, így elmondható, hogy az eddigiek alapján ők a harmadik legerősebb csapat a csoportunkban. Természetesen győzni megyünk Faenzába, mert ha szeretnénk továbbmenni a csoportunkból, mégpedig jó helyen, akkor nagyon fontos lenne most nyerni. Ha negyedik helyen fordulnánk, akkor a legjobb 16 között valószínűleg a bombaerős Brnóval kerülnénk szembe. Nagy örömmel értesültünk róla, hogy több kisbusszal is elkísérnek minket a szurkolóink, igazán sokat jelent nekünk, hogy egy ilyen hosszú útra is vállalkoznak a csapatért."

A rigai találkozó szerdán magyar idő szerint 19, míg a faenzai 20:30 órakor kezdődik.