Vágólapra másolva!
Kihagyhatja a december 2. és 16. közötti franciaországi nőikézilabda-világbajnokságot Simona Gogirla, a románok klasszisa. A Rulmentul Brasov 32 esztendős átlövőjét - aki júliusban, három szezon után távozott a Győri Audi ETO KC együttesétől - csak tartalékként válogatták be a torna előtti utolsó viadalra, ami azt jelenti, hogy Gheorghe Tadici szövetségi kapitány nem számít rá.

"Ez a szakvezetés kollektív döntése volt, egy ilyen tornán csak a legjobb formában lévő játékosok szerepelhetnek" - mondta a tréner.

Gogirla - aki 2004-től szerepelt Győrött, kétszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája-elődöntős, EHF-kupa-második és KEK-ezüstérmes - tízéves válogatottbeli pályafutása alatt egyedül a 2002-es Európa-bajnokságot hagyta ki, szülés miatt. A 2000-es romániai Eb-n - amelyen a magyarok aranyérmesek voltak - ő volt a gólkirálynő.

A román válogatott egyébként a november 23-25-e között, Kolozsvárott megrendezésre kerülő Kárpát-kupára készül, a 18-as keret mellett két biztonsági tartalékot is megnevezett Tadici: Clara Vadineanu mellett éppen Gogirla vár még bevetésre.

A négycsapatos torna érdekessége, hogy a románok és a horvátok mellett a magyarok két vb-csoportbeli ellenfele, Spanyolország és Kongó is pályára lép.

A román keret:
kapusok: Luminita Dinu, Talida Tolnai, Tereza Tamas.
mezőnyjátékosok: Camelia Balint, Iulia Puscasu, Ramona Maier, Valentina Elisei, Adriana Nechita, Steluta Luca, Valeria Bese, Adina Meirosu, Narcisa Lecusanu, Cristina Neagu, Roxana Gatzel, Aurelia Bradeanu, Ionela Galca, Raluca Ivan, Florina Barsan.
biztonsági tartalék: Clara Vadineanu, Simona Gogirla

A Kárpát-kupa (Trofeul Carpati) programja:
november 23., péntek
18.00: Horvátország - Spanyolország
20.00: Románia - Kongó

november 24., szombat:
17.00: Spanyolország - Kongó
19.00: Románia Horvátország

november 25., vasárnap:
11.00: Horvátország - Kongó
13.00: Románia - Spanyolország