Vágólapra másolva!
Az Ottawa Senators csaknem elszórakozta tetemes előnyét: 5-0-ra elhúzott az NHL legutóbbi játéknapján, amikor a vendég Atlanta Thrashers felzárkózott 5-4-re, de a győztes gólt a hazaiak ütötték. A vesztes gárdában az orosz légiós Ilja Kovalcsuk mesterhármast ért el. A Pittsburgh már nem járt ilyen jól, a Pigvinek 2-0-ra vezettek Sidney Crosby duplájával Denverben, de a Colorado végül 3-2-re fordított, és ezzel sorozatban hatodszor nyert odahaza, amivel beállította az 1994/95-ös idényből származó klubrekordot, amikor még Quebecben szerepelt az együttes.

Megállíthatatlan a Detroit Red Wings: a Vörös Szárnyak csapata megszakítás nélkül hetedik győzelmét aratta idegenben. A Red Wings ezúttal a Calgary Flames otthonában diadalmaskodott 4-1-re, többek között Henrik Zetterberg két góljával úgy, hogy az elején még a hazai együttes vezetett.

Három kapus is hibátlanul teljesített, nem lehetett gólt ütni a Rangers kapuját őrző Henrik Lundqvistnak, az Islanders ketrece előtt tevékenykedő Rick DiPietrónak és a nashville-i Dan Ellisnek sem.

A Minnesota volt az utolsó csapat, amely elvesztette veretlenségét, de a Wild azóta gödörben van, a St. Louis elleni 3-2-es zakó volt sorozatban az ötödik. Mathieu Schneider első meccsét játszotta az idényben, és egyből diadalra vezette a bajnok Anaheimet, a Detroitból érkező védő eltörte a bokáját a nyári edzőtáborban, most pedig debütálása alkalmával beütötte a győztes büntetőt a Colombus ellen.

eredmények:
New York Rangers - Washington Capitals 2-0
Boston Bruins - Buffalo Sabres 4-3 - hosszabbítás után
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 4-0
Ottawa Senators - Atlanta Thrashers 6-4
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 5-2
Minnesota Wild - St. Louis Blues 2-3
Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins 3-2
Calgary Flames - Detroit Red Wings 1-4
Vancouver Canucks - Nashville Predators 0-3
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 2-1 - szétlövés után