Vágólapra másolva!
Hat siker után, a Washington ellen elvesztette hazai veretlenségét a Dallas az NBA legutóbbi játéknapján.

A mind a 29 büntetőjét értékesítő - és ezzel klubrekordot döntő - Mavericksben a német Dirk Nowitzki 31 pontot dobott, ám ez kevésnek bizonyult a fővárosiakat erősítő Caron Butler 35-ével szemben. Butler mellett a 27 pontig jutó Antawn Jamison is villogott, ők ketten tettek róla, hogy a sérült Gilbert Arenas távollétében sem lebecsülendő ellenfél a Wizards.

A legutóbb alapszakaszgyőztes texasiakhoz kapcsolódó hír, hogy múlt heti dührohamáért 25 ezer dollárra büntették Avery Johnson vezetőedzőt. A sikertréner az Indiana elleni meccs utolsó negyedében összeveszett a bírókkal, és többszöri felszólításra sem hagyta el a pályát, melynek következtében két technikai hibával az öltözőbe "száműzték".

A Portlandben nyerő Orlando ért el először 13 győzelmet az idényben, a 13/3-as mérlegnél tartó floridaiak idegenbeli mutatója (8/1) pedig a legjobb a ligában. A címvédő San Antonio (12/3) öt diadal után kapott ki Sacramentóban, főként a Kingsben 27 pontos karriercsúcsot elérő szlovén Beno Udrich révén.

A Phoenixnek a Golden State csarnokában szakadt meg nyolcmeccses sikerszériája, a hazaiak 45(!) pontot szórtak a nyitónegyedben. A játéknap legeredményesebbje a houstoni Tracy McGrady lett, aki 36 pontot termelt a Los Angeles Clippers otthonában.

Forrás: EPA

McGradyvel (jobbra) nem bírtak a Clippers játékosai

Műtét vár Jorge Garbajosára, a Toronto Raptors spanyol sztárjára. A tavaly világbajnoki címet szerzett, 30 éves klasszis márciusban szenvedett súlyos bokasérülést, amely véget vetett első NBA-idényének.

A nyáron - klubja tiltakozása ellenére - szerepelt a hazájában rendezett Európa-bajnokságon, ahol a spanyolok óriási meglepetésre 60-59-re kikaptak a döntőben az oroszoktól. Garbajosa a jelenlegi szezonban csak hét meccsen léphetett pályára, mígnem elhúzódó problémái miatt az orvosok végül a műtét mellett döntöttek.

eredmények:
New York Knicks - Utah Jazz 113-109
New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 94-103
Dallas Mavericks - Washington Wizards 98-110
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 112-99
Portland TrailBlazers - Orlando Magic 74-85
Golden State Warriors - Phoenix Suns 129-114
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 71-88