Vágólapra másolva!
Kilencedik mérkőzésén elszenvedte első vereségét a Boston Celtics az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a nyári holtszezonban alaposan megerősített gárda az Orlando Magic otthonában kapott ki rendkívül szoros összecsapáson.

A mérkőzés első felét kissé átaludta a Celtics, amely 17 pontos hátránnyal vonult az öltözőbe. A pihenő után aztán összeszedte magát a vendég együttes, s az utolsó periódus közepére sikerült utolérnie riválisát, a Magic azonban nem omlott össze és az izgalmas végjátékból jobban jött ki.

A meccs külön érdekessége volt, hogy mindkét csapat kiválóan "tüzelt" a mezőnyből, így fordulhatott elő, hogy a Celtics 53,3 százalékos mutatója ellenére kikapott.

A hazaiaknál Dwight Howard 24, míg Rashard Lewis 22 pontot szerzett, míg a Bostonnál Paul Pierce volt a legeredményesebb 28 ponttal, igaz, az utolsó másodpercben ő hagyta ki a hosszabbítást érő duplát.

Kissé váratlan győzelmet aratott az eddig gyengélkedő Sacramento Kings, amely az egyik legjobb keleti alakulatot, a Detroit Pistonst verte magabiztosan, tíz ponttal. A Kings legjobbja az a Beno Udrich volt, aki nyáron a bajnok San Antonio Spursnál készült, ám a keretszűkítésnél elköszöntek tőle. A kaliforniaiaknál gyorsan kezdőemberré vált irányító 23 pontot szerzett.

A Los Angeles Lakers is győzött, ám a Phil Jackson vezette együttes Chicago Bulls elleni hazai sikere papírformának számít. Meglepőnek talán az nevezhető, hogy a csapat Kobe Bryant (18 pont) halványabb játéka ellenére nyert óriási fölénnyel. A Lakers 28 ponttal verte a szezont tragikusan kezdő Bullst, amely története során még soha nem kapott ki ilyen simán a Los Angeles-i gárdától.

Eredmények:
Toronto Raptors - Golden State Warriors 100-106
Orlando Magic - Boston Celtics 104-102
Sacramento Kings - Detroit Pistons 105-95
Los Angeles Lakers - Chicago Bulls 106-78.