Vágólapra másolva!
Vasárnap Franciaországban elkezdődik a 18. nőikézilabda-világbajnokság. A csapatról és a tervekről ezúttal Ferling Bernadett, a Dunaferr játékosa mesélt az [origo] kamerája előtt, aki elmondta, csak akkor lehet eredményt elérni egy világversenyen, ha a csapat óriási önbizalommal, s nagy optimizmussal vág neki.

"Ahogy haladtunk előre a felkészülésben, úgy állt egyre jobban össze a csapat, a végén már jutott idő másfajta programokra is. Úgy vélem, nem lesz probléma Franciaországban" - nyilatkozta Ferling Bernadett.


A Dunaferr irányító-átlövője szerint a Montenegró elleni két mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. "Nagyon fáradtak voltunk azon a két meccsen, így aztán nemcsak védekezésben, támadásban sem azt nyújtottunk, amit tudunk."

S mi kell a jó szerepléshez? "Vagyunk páran, akik sok világversenyen vettünk már részt, sokat tanultunk. Azt tudjuk, hogy nagy önbizalommal, s óriási optimizmussal kell megérkezni egy ilyen viadalra, különben semmi esélyünk nincs. Mi ehhez próbáljuk tartani magunkat."