Vágólapra másolva!
Csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé a Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, miután az ötödik fordulóban is nyert, mégpedig a vendég szlovén Velenje ellen.

Férfi BL, 5. forduló, H csoport:
Pick Szeged - Velenje (szlovén) 30-23 (15-11)

A két csapat első, velenjei mérkőzésén simán nyert a magyar bajnok, és egy újabb győzelmével megszerezhette a csoport első helyét és a vele járó kedvezőbb kiemelést a következő körre, ahol a legjobb 16 együttest négy kvartettbe sorsolják.

A szlovénok csak 2-2-ig tudták tartani a lépést, utána sorozatban öt gólt kaptak, és a 12. percben máris időkérésre kényszerültek. Az edzői "fejmosás" hatott, a vendégek felzárkóztak 9-8-ra, ekkor azonban Puljezevics hét lövésből hatszor védett (még három büntetőt is fogott), így emberhátrányban 12-8-ra ellépett a Pick.

A szünetig állandósult a különbség, majd a fordulást követően 5-1-es rohammal indítottak a Tisza-partiak. A vendégek 21-13-nál megint időt kértek, ám ezúttal a hazaiak nem engedték őket közelebb férkőzni, hanem magabiztosan őrizték tekintélyes előnyüket. Ennek ellenére a szegediek trénere, Matic az 55. percen úgy látta jónak, megpróbálja rendezni a gondolatokat, nehogy a végjátékban gond legyen. Nem is volt.

A Pick a záró fordulóban, egy hét múlva a fehérorosz Meskov Breszt gárdáját fogadja.

A másik magyar BL-érdekelt alakulat, az MKB Veszprém vasárnap Celjében vív a továbbjutás szempontjából roppant fontos mérkőzést.