Vágólapra másolva!
Hét sikeres esztendő után távozik a Slagelse DT nőikézilabda-csapatának kispadjáról Anja Andersen, az egykori világklasszis játékos, s sikeres edző 2008-tól a koppenhágai FCK együttesét irányítja majd.

Meglepő bejelentést tett az FCK Haandbold nőikézilabda-csapata, amely koppenhágai sajtótájékoztatóján bejelentette, a 2008-2009-es bajnokságban már Anja Andersen irányítja az edzéseket.

A játékosként olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis 2000-ben kezdte edzői pályáját, s a másodosztályú Slagelséből rövid időn belül Európa legjobb klubcsapatát faragta, amellyel 2003-ban EHF-kupát, 2004-ben, 2005-ben és 2007-ben Bajnokok Ligáját nyert.

"Jövőre a Viborg mellett már az FCK-val is számolni kell. A dán nemzeti csapat újjáalakulása mellett a két klub rivalizálására is szüksége van a hazai kézilabdának" - jelentette Flemming Östergaard, a klub elnöke.

"A projectben óriási potenciál rejlik, előretekintve az mondom, az FCK hamarosan a világ legjobbja lesz" - nyilatkozta Anja Andersen, akinek szerződése négy évre szól, az FCK jelenlegi edzője, Thomas Hylle felfelé bukva sportigazgató lesz.

Andersen 1969. február 15-én született Odensében. Pályafutása során szerepelt az Aalborg, az Ikast, a Viborg, a Slagelse, a norvég Bäkkelagets Oslo és a német TuS Walle Bremen csapataiban. Volt norvég, német és dán bajnok, nyert KEK-et a Bremen és a Bäkkelagets csapatával, a Slagelse edzőjeként pedig minden létező címet begyűjtött már.

Összesen 133 mérkőzésen szerepelt a dán válogatottban, 726 gólt szerzett, nyert olimpiát (1996), világbajnokságot (1997) és Európa-bajnoki aranyat (1994, 1996).