Vágólapra másolva!
A férfivízilabda ob I alapszakaszának hétfői rangadóját a Vasas nyerte két góllal a Honvéd ellen.

eredmény:
TEVA-VasasPlaket - Domino-Honvéd 9-7 (4-0, 3-2, 1-3, 1-2)
gól:
Katonás 3, Mátyás, Varga Dénes, Kincses, Steinmetz B., Steinmetz Á., Heinrich 1-1, illetve Bárány, Szivós 2-2, Paján, Molnár, Kovács O. 1-1

Villámrajtot vett a 2001 és 2006 között megszakítás nélkül bajnok Honvéddal szemben a Kőér utcaiaktól a hazai elsőséget a legutóbbi idényben elragadó Vasas, amely remek megoldásokkal 4-0-ra elhúzott.

A ziccereit sorozatban rontó vendégek védekezése a folytatásban javult, támadójátéka azonban jottányit sem, ennél fogva a felzárkózás helyett újabb angyalföldi találatok következtek (6-0). Bő 14 perc után tört meg a kínos "dominós" gólcsend, ám még a félidőben is KO-vereség fenyegette a vendégeket (7-2).

Forrás: MTI
Mátyás Zoltán és Hárai Balázs

A harmadik nyolc percben élesebb lett a csata, amelyben a Honvéd "tüzérségi lőereje" már jobban érvényesült (8-5), s a "záróra" is az exbajnoké volt, de elegendőnek csupán ahhoz bizonyult, hogy kiütéses helyett "csak" sima vereség legyen a vége.

Értékelések a mérkőzés után


A Biros Péter és Benedek Tibor távozásával érdemben meggyengült Honvéd - jóllehet hat olimpiai bajnoka még így is maradt - nem tudta eredményesen felvenni a harcot a Vasassal szemben, amely egységesebb csapatként, határozott és gólerős játékkal, az emberelőnyeivel is jól sáfárkodva megérdemelten diadalmaskodott a rangadón.