Vágólapra másolva!
Az Újpest, a Ferencváros és a Dunaújváros jégkorongcsapatának vezetősége azt szeretné elérni, hogy az elfogadott versenyszabályzatnak megfelelő döntés szülessen az Alba Volán ügyében, ezért a három klub úgy tervezi, hamarosan beadvánnyal fordul a szövetséghez (MJSZ).

Az MJSZ versenybizottsága vasárnap kizárta az Alba Volánt az ob I-ből, mert a székesfehérvári csapat csütörtökön, pénteken és vasárnap nem jelent meg a minimálisan előírt 15 fővel a HC Csíkszereda otthonában, így nem állhatott ki a kiírt mérkőzésekre. Az elnökség a döntést hétfőn megsemmisítette, és 300 ezer forintos büntetést rótt ki azzal, hogy ha hasonló eset még egyszer előfordul, a Volánt kizárja, és újabb egymillió forint büntetést szab ki.

Joós Zoltán, az Újpest, illetve Kassai György, az FTC szakosztályvezetője egyformán hangsúlyozta, nem kívánják kizáratni a sorozatból a székesfehérvári alakulatot, csupán azt akarják elérni, hogy a versenyszabályzatnak megfelelően mindhárom mérkőzést rendezzék meg új időpontban. Ez egyébként lényegesen nagyobb terhet - mintegy másfél millió forintot - jelentene a Volánnak, mint a 300 ezer forintos bírság.

A fehérváriak arra alapozták védekezésüket, nem tudták, hogy 15 fő a minimális előírás, ugyanakkor éppen 15 játékost írtak be a jegyzőkönyvbe, miközben csak 13-an utaztak el Csíkszeredára.

Ezzel kapcsolatban az elnökségi döntés módosítását kezdeményezők jelezték, várják a hétfői ülésről készült jegyzőkönyvet, mert szeretnék látni, az elnökség annak tudatában hozta-e meg a határozatát, hogy a Volán 15 játékost szerepeltetett a listán. Közölték, a hivatalos irat ismeretében fogalmazzák majd meg beadványukat. Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére úgy nyilatkozott: a jegyzőkönyv jelenleg hitelesítés alatt van.

Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke azt mondta, hétfőn kapja meg a papírokat, akkor tud érdemben állást foglalni. "Nincs mire reagálnom, ezt majd megteszem akkor, ha a három klub vagy a szövetség elnöksége hivatalos lépést tesz" - fogalmazott id. Ocskay Gábor, a Volán szakosztályvezetője.