Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön lép pályára a magyar nőikosárlabda-válogatott az olaszországi Lancianóban sorra kerülő osztályozó tornán, a csapat kispadján a távozott Bencze Tamás helyett megbízott szövetségi kapitányként Székely Norbert ül majd.

"Ebben a szakaszban nekem elenyésző a szerepem, itt már csak pontosítani lehet, és jobban begyakoroltatni az eddig megtanultakat. Négy edzést tartottam a lányoknak, az ellenfelekről pedig annyit tudok, hogy hamarosan kapunk egy kazettát a svédekről, a szlovénokat azonban csak az európai szövetség adatai alapján tudtam feltérképezni.

Ha még az osztályozón is kudarcot vallunk, akkor a magyar kosártörténelem legfeketébb lapjaira kerülünk. Hangsúlyoznám azonban, hogy erről legkevésbé a játékosok tehetnek, ez egy hosszú folyamat eredménye. Míg Európa-szerte korosztályonként egy gondosan felépített koncepció szerint zajlik a munka, mi csak a zavarosban halászunk. Egyelőre nem tudom, hogy vállalnám-e hosszabb távra a szakvezetői feladatokat, az elsősorban a klubomtól függ" - mondta az MKB-Euroleasing Sopron vezetőedzője.

A magyar-svéd-szlovén trióból csak a legjobb válogatott maradhat a 24 csapatos európai élvonalban, a többiek a B osztályban folytatják.

Az ugyancsak Lancianóban sorra kerülő Eb-selejtezőn Szlovákia, Izrael és Lengyelország küzd az egy hét múlva kezdődő kontinenstorna utolsó kiadó helyéért.

Az osztályozó torna menetrendje,
szerda:
Magyarország - Szlovénia 18.00

csütörtök:
Magyarország - Svédország 18.00

péntek:
Svédország - Szlovénia 18.00