Vágólapra másolva!
Szombaton kezdődik a 102. férfivízilabda ob I-es bajnokság, amely az elmúlt évek egyik legizgalmasabb versenyfutását ígéri. A nyári holtszezonban némileg kicserélődött az előző szezon első négy helyezettjének - TEVA-VasasPlaket, Honvéd-Domnio, Brendon-UPC-ZF-Eger, Szeged-Beton VE - kerete és az erőviszonyok, úgy tűnik, kiegyenlítődnek.

"Az elmúlt szezonhoz képest gyakorlatilag csak annyi változás történt a keretünkben, hogy Hosnyánszky Norbert Olaszországba igazolt, így nem lehet más célunk, mint a címvédés. Ezen kívül szeretnénk az Euroliga négyes döntőjébe bejutni, ebben az esetben pedig Budapestre hozni az eseményt" - nyilatkozta a rajt előtti sajtótájékoztatón Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója.

Az ezüstérmes Domino-Honvédnál már jóval nagyobb volt a játékosmozgás, hiszen két kétszeres olimpiai bajnok, Biros Péter és Benedek Tibor is elhagyta az együttest, őket fiatal tehetségekkel, Gór-Nagy Miklóssal, Windisch Ferenccel és egy junior világbajnokkal, Bisztricsányi Dáviddal próbálják meg pótolni.

"Egy elveszített bajnokság után mi más lehetne az elsődleges feladatunk, mint a trón visszaszerzése. Egy hete kezdtük csak meg a felkészülést, de úgy gondolom, készen állunk a feladatra. Az Euroligában mi is szeretnénk bekerülni a Final Fourba és az angyalföldiekkel együtt megrendezni a viadalt" - mondta Novák Ferenc, a Domino-Honvéd szakosztály-igazgatója.

A legjobban talán az Eger igazolt, hiszen Biros Péterrel, Szécsi Tamással és Varga II. Zsolttal erősödött meg a kerete, ez joggal ad okot a vezetők bizakodására: "Nagyon jól sikerült erősítenünk, úgy gondolom, az elmúlt idény első négy helyezettje között dől majd el a bajnoki cím. Ezen csapatok közül bárki nyerhet, mi végre szeretnénk a döntőbe jutni" - mondta Halmos R. Péter, az Eger ügyvezető elnöke.

Hasonlóan erősített a Szeged is: a Tisza-partiak húzóembere az olimpiai és világbajnok Varga Tamás lehet, mellette pedig a 26 éves szerb válogatott Milos Korolja, a BVSC-től érkező Balatoni Máté, valamint az Olaszországból hazatérő Veszelovszki László szerződtetése lehet garancia a sikerre. "Bízunk benne, hogy jól igazoltunk. Rendkívül kiélezett pontvadászatra számítok. Úgy gondolom, az alapszakaszban sok múlik majd az úgymond kiscsapatokon, hogy hány pontot tudnak rabolni a nagyoktól" - tette hozzá Körtvélyessy Péter, a szegediek elnöke.