Vágólapra másolva!
Mivel a diósgyőri költözés is kútba esni látszik, várhatóan nem nevez a Kecskeméti KC a női kosárlabda NB I következő idényére. Az elmúlt szezonban a tabella 11. helyén végzett klub júniusban került kilátástalan helyzetbe, amikor a városvezetés kihátrált a támogatók közül. Ezután felmerült az ugyancsak súlyos tartozásokat felhalmozott DKSK-ba való betagozódás, ám az önkormányzat ott sem vállalt elegendő szerepet.

"Bár a végleges döntés még nem született meg, én már nem bízom a diósgyőri költözésben sem. A tervezett 80 milliós költségvetésbe Káli Sándor polgármester és a miskolci képviselők csak 10 millióval tudtak volna beszállni, én viszont képtelen vagyok 70 milliót előteremteni. A 40-40 milliós verzió még működött volna, úgy legalább az egyik csapatot meg lehetett volna menteni. Ráadásul már a 24. órában vagyunk, mivel a szövetség kedden tárgyalja a beérkezett nevezéseket. Megpróbálunk az utánpótlás-együttessel jövőre az NB I/B-ben helytállni, mert nem szeretném szélnek ereszteni ezeket a tehetséges fiatalokat" - mondta Király Sándor alelnök-vezetőedző, aki 1985-ben a bajnoki negyedik helyre vezette a hírös város legjobbjait, és alapító tag volt a DKSK-ban is.

Mivel a Diósgyőr is rendkívül nehéz anyagi körülmények között működik, egyelőre nem tudni, hogy mekkora mezőnnyel rajtol el a 14 csapatosra kiírt 2007/2008-as évad.