Vágólapra másolva!
A Magyar Sport Házának különtermében megtartotta éves közgyűlését a Magyar Jégkorong Szövetség. A vezetőség a 2006/2007-es szezon szakmai és pénzügyi beszámolója mellett a 2007/2008-as szezonra vonatkozó terveket is ismertette.

Az elmúlt szezon pénzügyi, könyvvizsgálói jelentései, valamint a különböző bizottságok szakmai beszámolói (amelyekből kiderült, hogy már 40 jégpálya üzemel Magyarországon, valamint hogy elérte az igazolt játékosok száma a kétezret) után Studniczky Ferenc elnök, Kovács Csaba alelnök, valamint Kovács Zoltán főtitkár ismertették az előttünk álló szezonra vonatkozó teljes szakmai koncepciót.

Elhangzott, hogy a következő bajnokságra - az előzetes nevezés leadási határidejének lejártáig - összesen 7 csapat adta be a jelentkezését, így jövőre várhatóan az alábbi csapatok állnak rajthoz az országos felnőtt I. osztályú bajnokságban: Alba Volán-FeVita, Újpesti TE, Ferencvárosi TC, Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu, Miskolci Jegesmedvék JSE, Sportclub Csíkszereda, HC Csíkszereda

Szintén elhangzott, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan idén is pályázunk az A csoportos világbajnokságra, cél, elnyerni a 2013-as világbajnokság rendezési jogát. Ezúttal rendhagyó módon nem jövő májusban lesz döntés a helyszínről, hanem már idén szeptemberben, Vancouverben.

A felnőtt válogatott programja is ismertté vált, miszerint két tornán és felkészülési mérkőzéseken készül majd a válogatott a jövő év áprilisában - Japánban - megrendezésre kerülő divízió I-es világbajnokságra.

A válogatott programja:
2007. december 14-16.
EIHC Torna - Pannon Kupa
Helyszín: Miskolci Jégcsarnok
Résztvevők: Ukrajna, Olaszország, Lengyelország, Magyarország

2008. február 8-10.
EIHC Torna - Hollandia
Résztvevők: Hollandia, Ukrajna, Horvátország, Magyarország

2008. március 30. - április 10.
Edzőtábor és felkészülési mérkőzések

2008. április 13-19.
IIHF Divízió I-es világbajnokság
Helyszín: Szapporo, Japán
Résztvevők: Ukrajna, Magyarország, Japán, Észtország, Litvánia, Horvátország.