Vágólapra másolva!
Honvéd-Vasas párosításban rendezik meg a férfi vízilabda ob I fináléját, miután az angyalföldi gárda az elődöntős csatában vasárnap begyűjtötte a negyedik győzelmét is a Szeged ellen.

Férfivízilabda ob I, elődöntő:
Szeged-Beton VE - TEVA-VasasPlaket 3-5 (0-1, 2-1, 0-2, 1-1)
Szeged, 500 néző
vezette: dr. Juhász, Székely
gól: Varga Dénes 2, Tóth M., Steinmetz B., Varga Dániel, illetve Mészáros 2, Juhász
a párharc végeredménye: 8-4 a Vasas javára

A hétközi, fölényes győzelem (13-5) után, amelyet a Vasas a Komjádi uszodában aratott a Szeged felett, a fővárosiak abban a tudatban érkeztek a Tisza partjára, hogy egy újabb sikerrel már döntősei a 2006/2007-es bajnoki szezon rájátszásának. Meg is szerezték a vezetést a vendégek, ám mivel a fogcsikorgatóan nagy küzdelemben remekül védekeztek a csapatok, több találat nem esett az első nyolc percben.

A folytatásban megduplázta előnyét Földi László legénysége, ám a félidőre mégis döntetlennel vonulhattak el a csapatok, mivel Gyöngyösi András alakulata két ízben is megoldhatatlan feladat elé állította a Vasast (2-2).

A harmadik negyedben a Vargák közül - miközben a báty, Dániel látványos alakításokkal tűnt ki - a hosszantartó sérülése után először vízbe szálló Dénes hatékony is volt, neki köszönhetően visszavette a vezetést a Vasas, míg a szegedieket most még nem segíthette saját új Vargájuk, az olimpiai és világbajnok ex-vasasos Tamás, aki Olaszországból hazatérve az új idénytől erősíti majd a csongrádiakat.

A befejező játékrésznek 4-2-es előny birtokában nekivágó vendégek elpuskáztak ugyan több ígéretes lehetőséget is, ám tehették, mert a Szeged "góliszonyát" megőrizve pólózott, szűk három perccel a dudaszó előtt pedig Varga Dániel bevette a szegedi kaput (2-5), pontot téve az elődöntős csata végére. A hazaiak szépítő gólja, amelyet a duplázó Mészáros István lőtt, már nem osztott, nem szorzott.

A döntőt a korábbi évek szereposztásának megfelelően most is a Honvéd és a Vasas vívja, míg a bronzért a Szeged az Egerrel küzd meg. Az aranyéremért három mérkőzést kell nyerni (az első összecsapás szombaton lesz a Kőér utcában), a harmadik hely két győzelemmel szerezhető meg.

az 5-8. helyért, 5. mérkőzés:
PVSK-Fűszért - UTE-Óbuda-Újlak 5-7 (1-3, 2-2, 2-1, 0-1)
a párharc állása: 7-7. A döntő találkozóra kedden vagy szerdán kerül sor. A győztes az FTC-Apriliával mérkőzik majd az ötödik helyért, a vesztes a BVSC-vel a hetedikért.