Vágólapra másolva!
Az Anaheim Ducks az 55. percben szerzett góllal 1-0-ra nyert a vendég Ottawa Senators ellen az NHL Stanley-kupa döntőjének második mérkőzésén.

Stanley-kupa-döntő, 2. mérkőzés:
Anaheim Ducks - Ottawa Senators 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
gól:
Pahlsson (55.)
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó sorozat állása: 2-0 az Anaheim javára.

Rengeteg lövést, ütközést, kapusbravúrokat és kimaradt emberelőnyös helyzeteket hozott az első harmad. Az Ottawa kihagyott egy dupla fóros lehetőséget is, illetve egyszer a kapuvas mentett a hazai kapus, Giguere helyett.

A folytatásban valamelyest csökkent az iram, ám a Ducks enyhe mezőnyfölénye megmaradt. A Senators nem tudta hozni a rá korábban jellemző gyors, kombinatív hokit. A harmadik harmad elején Selänne majdnem vezetést szerzett, de a Ducks finn csatára a felső lécet találta el. Mindkét együttes nagyon ügyelt a védekezésre, nehezen lehetett ziccerbe kerülni.

Az 55. percben megtört a jég, Pahlsson viharzott el a jobb szélen, és hihetetlen pontos lövéssel bevette Emery kapuját. A hajrában szorongatott a kanadai gárda, de nem jutott túl a mostani playoff-ban először hibátlan Giguere eszén, akinek ezúttal elég volt 16 védés a makulátlan mérleghez.

A következő mérkőzést magyar idő szerint vasárnap hajnali 2 órakor rendezik Ottawában.