Vágólapra másolva!
Az Anaheim Ducks 3-2-re nyert a vendég Ottawa Senators ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa döntőjének első mérkőzésén.

Stanley-kupa-döntő, 1. mérkőzés:
Anaheim Ducks - Ottawa Senators 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
gól:
McDonald (11.), Getzlaf (46.), Moen (57.), illetve Fisher (2.), Redden (25.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó sorozat állása: 1-0 az Anaheim javára. A következő mérkőzést magyar idő szerint csütörtök hajnali 2 órakor rendezik Anaheimben.

A két együttes még soha sem nyert Stanley-kupát, így biztosan új győztest hirdetnek. Az Anaheim 2003-ban már játszott finálét, míg az Ottawa első alkalommal került a végső siker kapujába.

A vendégek gyorsan ember- és vele együtt gólelőnybe került: az 1:38 percben Fisher lövése felpattant, és a hulló korong a gólvonal mögé esett. Az Ottawa eddig mind a nyolc idei playoff-találkozóját megnyerte, ha 1-0-ra vezetett - egészen a mostanáig. Ezt követően felpörgött a Ducks, sorra dolgozta ki helyzeteit, és a 11. percben egyenlített: az élete első NHL-döntőjén játszó, háromszoros gólkirály Selänne passzolt McDonald elé, aki kapásból nem hibázott.

A második játékrész elején újból előnyt kovácsolt létszámfölényes helyzetéből a kanadai alakulat: Redden távoli lövését Giguere már csak azért sem tudta védeni, mert kiesett a kezéből az ütő. A Senators később növelhette volna a különbséget, de kettős emberelőnyben nem volt képes betalálni, még a kapuvas is a hazaiak segítette. Az Anaheim nehezen vette fel a ritmust, de azért a szünet előtt olykor sikerült veszélyeztetni.

A harmadik felvonás elején nagy elánnal támadott a Ducks, és Getzlaf egy szép mozdulattal, fonákkal egyenlített. Több izgalmas helyzet alakult ki az Ottawa kapuja előtt, Emery viszont jól védett. Egészen az 57. percig, amikor is a volt ferencvárosi Rob Niedermayer középre passzolt, Moen pedig a pattogó pakkot a hálóba vágta. A végén kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött jégre az Ottawa, amely plusz emberelőnyben is játszott, de Giguere még óriásit mentett.