Vágólapra másolva!
A címvédő MKB Veszprém legyőzte a vendég Pick Szegedet a Budapest Bank férfikézilabda liga döntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re szépített az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban.

Budapest Bank Férfiliga, döntő, 3. mérkőzés
MKB Veszprém - Pick Szeged 39-26 (18-15)
Veszprém, 3000 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: Peric - Gulyás 3, Vujin 7, Gál 5, Sesum 1, Pérez 2, Pásztor 4, Csere: Tatai (kapus), Iváncsik G. 8/4, Eklemovic, Cozma 3, Lusnyikov 1, Putics 2, Lazarov 3/3
Szeged: Puljezevic - Bendó 2, Krivokapic 4/1, Herbert 2, Andjelkovic 3, Ilyés 2, Vadkerti 1, Csere: Szente (kapus), Bajusz, Sutka 4, Mezei 7, Berta 1, Ferenczi, Lele
büntetők: 7/7, illetve 1/1
kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

Az első percektől hatalmas iramot diktált a veszprémi együttes, ennek köszönhetően a félidő közepére négygólos előnyre tettek szert Pásztorék. A vendégeknél a beállós poszton kimagaslót nyújtó Mezei góljai kellettek ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a szegediek hátránya, azonban két gólnál jobban nem tudták megközelíteni a hazaiakat, akik az utolsó percekig tartani tudták gyors ritmusú játékukat, így a Veszprém vezetésével ért véget az első játékrész (18-15).

A második harminc percben sem változott a játék képe, a bajnokcsapat folytatta lendületes támadásait, és tíz perc után már ötgólos lett a vezetése, majd a negyvenhetedik percben hatra nőtt a különbség. Ekkor Vladan Matic időt kért, majd gyakorlatilag feladva a mérkőzést pihentette kulcsembereit, s az utolsó tíz percben a fiatalabb szegedi játékosoknak adott bizonyítási lehetőséget. Szégyent ugyan nem vallottak Sutkáék, de az ekkor már fölényben lévő veszprémiek gond nélkül tudták növelni előnyüket, és végül tizenháromgólos győzelmet arattak (39-26).

A három győzelemig tartó összecsapáson 2-1-re vezet a Pick Szeged, a negyedik mérkőzést május 23-án rendezik Szegeden.

Mobilpress