Vágólapra másolva!
A MiZo Pécs 2010 nőikosárlabda-csapatával kötött szerződésének lejártával Béres Tímea a Gambrinus Brno csapatában folytatja a pályafutását. Nemcsak a válogatott center mond búcsút a klubnak, Bujdosó Nóra a francia Bourges-ba igazol, s a két légiós, a horvát Amra Dapo és a szerb Ivana Dojcinovic is távozik.

"Itt Pécsett van egy sajátos rendszer, amelyet nem szeretnék egy pillanatig sem megkérdőjelezni, hiszen az eredmények bizonyítják a helyességét. Viszont úgy érzem, hogy én nem tudok ezzel egyelőre azonosulni, nem hiszek benne száz százalékosan, és így nem tudom a tudásom legjavát nyújtani itt. Számomra nagyon fontosak az emberi kapcsolatok, és nem szeretnék senkivel sem konfliktusba keveredni, ezért döntöttem úgy, hogy inkább felállok, és elmegyek. A szívem viszont itt marad Pécsett" - mondta Béres Tímea a klub hivatalos honlapján.

A válogatott center úgy véli, ha már elmegy Pécsről, akkor csakis hasonló erősségű, vagy még jobb helyre kell igazolnia. "A Brno patinás klub, közel van Magyarországhoz, ami a család szempontjából fontos. Kis ország, nem kell annyit utazni, és az ottani bajnokság sem annyira erős, amit az én koromban már figyelembe kell venni, tehát több szempontból is megfelelő hely számomra"

A hírek szerint nemcsak Béres távozik, Bujdosó Nóra állítólag a francia Bourges-ban folytatja, a megmaradt két idegenlégiós, a horvát Amra Dapo és a szerb Ivana Dojcinovic is elmegy. Ha hozzáadjuk a bajnoki döntő előtt meglógó két amerikait, gyakorlatilag a teljes kezdőcsapatát újra kell építenie Rátgéber Lászlónak.

Ami a maradókat illeti: a csapatkapitány Iványi Dalmának még két évig érvényes szerződése van, valószínűleg Fegyverneky Zsófiaés a térdműtét előtt álló Vajda Anna is Pécsett folytatja pályafutását. Heller Anita visszajön Szolnokról, és onnan érkezik Somogyi Andrea is.