Vágólapra másolva!
Az Anaheim Ducks hazai környezetben legyőzte a Detroit Red Wings csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati-főcsoportjának döntőjében, ezzel egyenlített a párharcban.

A vendéglátó csapat jól kezdett, az első harmadban három gólt szerzett Corey Perry, Ric Jackman és Teemu Selänne jóvoltából, míg a Detroit Daniel Cleary révén egyszer talált a kapuba. Jackman gólja emberelőnyből született, ezt megelőzően a Red Wings 31 létszámhátrányos helyzetet védekezett ki sorozatban, ami 1996 óta a leghosszabb volt a rájátszásban.

A folytatás a látogatóknak sikerült jobban, a második harmadban 16 alkalommal lőttek kapura - ebből kétszer, Todd Bertuzzinak és Clearynek köszönhetően eredményesen -, miközben az anaheimiek csak hatszor kísérleteztek gólszerzéssel.

Az utolsó szakaszban viszont megint a hazaiak voltak eredményesebbek, Ryan Getzlaf és Rob Niedermayer lőtt gólt."Nyilvánvalóan nagy lökést adott ez a mérkőzés, nagyon remélem, hogy kitart a következő két mérkőzésig" - mondta Selänne.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 5-3
A párharc állása:
2-2

Az összecsapás az egyik csapat negyedik győzelméig tart.

* * *

Három évre aláírt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitalshoz Nicklas Bäckström.

A 19 éves, tavaly világbajnok tehetség a múlt hónapban Magyarországon járt a hétvégi, moszkvai vb-n negyedik helyen végzett svéd válogatottal. Őt tartják az egyik legjobb tinédzserkorú csatárnak a világon, ezt bizonyítja, hogy az NHL egy évvel ezelőtti amatőr börzéjén, az úgynevezett drafton a negyedik helyen foglalta le játékjogát a Washington.

A Capitalsben több fiatal világsztár játszik már: például az orosz Alekszandr Ovecskin vagy honfitársa, Alekszandr Szjomin.