Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-bajnokság rájátszásában a Dunaferr hazai csarnokában kapott ki 28-25-re a Ferencvárostól. A bajnoki címre aspiráló zöld-fehérek a magabiztos első félidei vezetés után visszaestek ugyan, de a hazaiaknak nem sikerült ledolgozniuk tetemes hátrányukat, így a fővárosiak győzelmével ért véget a rangadó.

az 1-4. helyért: 4. forduló:
Dunaferr NK - Budapest Bank-FTC 25-28 (11-18)
Dunaújváros, 1200 néző
vezette: Andorka, Hucker
Dunaferr: Ungureanu - Lovász 1, Laluska 1, Ferling 3, Borbás 2, Mörtel 5, Nagy I. 1, Csere: Sirina (kapus), Pigniczki 4, Vincze M. 2, Őri A. 6/6, Balogh
FTC: Haris - Mravikova, Soós 1, Uhrakova 3/2, Szucsánszki 9/1, Tóth T. 9/1, Kirsner 4, Csere: Pastrovics (kapus), Német H. 2, Szamoránsky P., Szamoránsky A., Zácsik
büntetők: 6/6 illetve 5/4
kiállítások: 6 perc illetve 2 perc

A mérkőzés első találatát ugyan a hazaiak szerezték, ezt követően azonban a tarthatatlannak bizonyuló Tóth, valamint Szucsánszki vezérletével a félidő derekára hatgólos előnyre tettek szert a zöld-fehérek (4-10). Ekkor Kovács Péter magpróbált rendet tenni a hazai játékosok fejében, de az időkérés sem használt, a Ferencváros könnyedén visszaverte az újvárosi azokat, és végül magabiztos előnnyel vonulhattak a szünetre Kirsnerék (11-18).

Forrás: MTI

A szünet után tovább folytatta az üldözést a piros-fehér alakulat, és sikerült is három gólra felzárkózniuk. Ekkor azonban a csereként beállt Pastrovics bravúrok sorozatát bemutatva megakadályozta Ferlingéket, hogy tovább csökkentsék a különbséget. A huszonnyolcadik percben aztán egy góllal befejezett támadás végén, 25-26-nál felcsillant a remény a pont, vagy akár a pontok megszerzésére, de ekkor már nem engedte ki kezéből a mérkőzést Németh András együttese, és begyűjtötte a bajnoki cím megszerzéséhez nagyon fontos pontokat (25-28).

a 9-12. helyért:
Bp. Kőbányai Spartacus - CityLine-Békéscsaba 16-18 (6-8)

Mobilpress