Vágólapra másolva!
Vickie Johnson kurta-furcsa búcsúja után egy nappal Simone Edwards személyében újabb tengerentúli légiós hagyta el önkényesen a bajnok MiZo Pécs 2010 nőikosárlabda-csapatát. Az MKB-Euroleasing Sopron elleni döntősorozat nyitánya előtt két nappal elutazott jamaicai center szerda este még megjelent az edzésen, ám csütörtök hajnalban angolosan távozott.

"Tegnap délután érkezett hozzám az információ, mely szerint Edwards barátnője megrendelt mára két repülőjegyet, erről az utazást bonyolító cég tulajdonosa tájékoztatott bennünket. Beszéltem a menedzserével, és elküldtem neki az utazási szándékot megerősítő e-mail-rendelést. Oded Avni jelezte, ő nem tud az általa képviselt kosaras ilyen szándékáról. Tegnap Edwards az edzés végén elköszönt a csapattársaktól, majd felhívott, számomra nem érthető módon felelősségre vont, hogy miért állítok valótlant a helyfoglalása kapcsán, s hozzátette, ő dönt arról, mit csinál és különben sincs semmilyen kötelezettsége, hogy nekem bármilyen ténykedéséről beszámoljon" - idézte a klub honlapja Rózsa Gábor ügyvezetőt, aki még megjegyezte: Johnsonhoz hasonlóan a 193 centis Edwards felé sem volt tartozásuk.

A pécsiek jelezték a játékosnak és menedzserének, hogy a távozása egyértelmű szerződésszegés, ami jogi következményeket von maga után.

A MiZo Pécs 2010-et a bajnoki döntő előtt komoly nehézségekkel szembesül, a klubvezetés azt várja, hogy a nehézségek összekovácsolják a csapatot.

A három győzelemig tartó bajnoki döntő menetrendje:
május 5. szombat, 16.00:
MKB-Euroleasing Sopron - MiZo Pécs 2010

május 8. kedd, 18.00
MiZo Pécs 2010 - MKB-Euroleasing Sopron

május 10. csütörtök, 18.00
MKB-Euroleasing Sopron - MiZo Pécs 2010

május 13. vasárnap, 18.00 (ha szükséges)
MiZo Pécs 2010 - MKB-Euroleasing Sopron

május 15. kedd, 18.00 (ha szükséges)
MKB-Euroleasing Sopron - MiZo Pécs 2010