Vágólapra másolva!
Sem a játékosok, sem az edzők, sem pedig a klubvezetők nem gondolják, hogy meg kellene változtatni az NHL rájátszásában a hosszabbításos rendszert.

A playoff első játéknapján a Vanvouver-Dallas mérkőzés a hetedik játékrészben dőlt el, és a szünetekben több hokisnak intravénásan kellett folyadékot magához vennie a kiszáradás ellen. Ezért sportorvosok azt vetették fel, hogy jobb lenne, ha korlátoznák a ráadás játékidőt, miként az alapszakaszban, ahol legfeljebb ötperces a hirtelen halál, és ha nincs gól, akkor a büntetők döntenek. Ugyanakkor a rájátszásban - ha 60 perc után döntetlen az állás -, az első találatig megy tovább a csata.

Dave Tippett, a Dallas vezetőedzője szerint a playoff misztikumához tartozik, hogy olykor a találkozók a sokadik harmadban dőlnek el. Patrick Marleau, a rájátszás első fordulójában dupla hosszabbításban nyertes San Jose csatára kijelentette: a játékosoknak is tetszik a rendszer, és mindenki éppen arról álmodik, hogy majd ő üti be a győztes gólt.

"Belegondolni is rossz, mi lenne, ha a döntő utolsó, hetedik mérkőzésén büntetők döntenének. Nem szeretem a büntetős rendszert, amikor Kanada 1994-ben rávezetéssel kapott ki a fináléban Svédországban, minden kanadai szurkoló meghalt egy kicsit" - jegyezte meg Marleau.

Az NHL történetében a leghosszabb összecsapást 1936-ban játszották, akkor a Detroit 1-0-ra nyert a Montreal ellen 176:30 percnyi tiszta játékidő után. Két napja a Vancouver 138:06 perc alatt győzte le a Dallast, ez a találkozó a hatodik leghosszabb volt.

Az otthoni kudarc után két nappal a Nashville mindeközben kiegyenlített a San Jose ellen.

Rájátszás, 1. forduló, Nyugati főcsoport, 2. mérkőzés:
Nashville Predators - San Jose Sharks 5-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 3-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az Anaheim javára.

Vancouver Canucks - Dallas Stars 0-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.