Vágólapra másolva!
A vasárnap véget ért melbourne-i világbajnokság után ezen a hétvégén a hazai bajnokságban vár újabb feladat a vb-ezüstérmesként zárt magyar férfivízilabda-válogatott itthon játszó tagjaira.

A három olaszországi légiós - Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán - kivételével a nemzeti együttes többi tagja már szombaton ismét medencébe szállhat, hogy a vb miatt a március 8.-i, 13. forduló óta szünetelő pontvadászat igazi tavaszi nyitányán ob I-es együttesének sikeréért küzdjön.

Ráadásul az élcsapatokban foglalkoztatottak - jelesül az Eger, a Honvéd és a Vasas pólósai - a következő víkenden már a nemzetközi kupasorozatokban is érdekeltek lesznek, hiszen az Euroliga 16 csapatos főtáblájának csoportküzdelmei ugyancsak folytatódnak.

Az ob I 14. fordulója amúgy rangadómentes kínálattal szolgál, egyedül a listavezető, a vb-t megjártak közül a kapus Nagy Viktort és a két Vargát, Dánielt és Dénest foglalkoztató Vasasra vár fogósabb feladat, a piros-kék gárda a tabellán jelenleg harmadik Szeged otthonában vendégeskedik.

A "melbourne-iek" közül a center Kis Gábort a soraiban tudó, pillanatnyilag negyedik Eger Szentesen tesz különösebb veszélyeket nem rejtő kirándulást, és még egyszerűbbnek tetszik a bajnoki címvédő, a Vasas mögött két pontos hátránnyal álló Honvéd dolga a BVSC ellen. Benedek Tibor, a válogatott és a Kőér utcai alakulat csapatkapitánya, továbbá a vele együtt az ausztráliai világbajnokságon szerepelt társak - Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szivós Márton - a vasutascsapat ellen akár azokkal a "hiánytalálatokkal" is kirukkolhat, amelyek Melbourne-ben bennük maradtak, már ha mesterük, Kovács István pihentetésük helyett aktív közreműködésükre számít a Szőnyi úti bajnokin.

A következő héten mindenesetre már teljes erőbedobásra lesz szükség valamennyiőjüktől, hiszen a dominós társaság az Euroliga D csoportjában idehaza fogadja a görög Panionioszt. Az El egyformán C betűjelű kvartettjében szereplő Eger és Vasas a jövő szombaton szintén nemzetközi vizekre evez: Kisék az orosz Csehovnál vendégeskednek majd, míg Vargáék ezúttal Kásásékkal néznek farkasszemet, mivel a Vasas a Kásás Tamást és Madaras Norbertet is légiósként alkalmazó Pro Reccóval találkozik 14-én este.