Vágólapra másolva!
Bár a Washington már nem lehet ott az NHL rájátszásában, de a csapat azért nem feltett kézzel korcsolyázik ki a jégre, amit most az Atlanta bánhatott. A Délkeleti divízió éllovasa hiába vezetett már 66 másodperc után, a vendégek a második harmadban tíz perc alatt háromszor válaszoltak, kétszer az az Alekszandr Ovecskin volt eredményes, aki az idényben négy találkozón nyolcszor köszönt be a Thrashersnek.

Az Atlantának még így sem kell kétségbeesnie, mert egy ponttal vezet csoportjában a Tampa Bay előtt, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, az elsőség azért lenne fontos, mert akkor a Keleti harmadik kiemeltként kezdhetné a rájátszást a csapat. A Washington hősiesen védekezett az utolsó egy percben, amikor kiállítások és a kapus levitele miatt a georgiaiak hatan három ellen adogathattak.

Fura közjáték történt a nap másik meccsén, az Anaheim és a San Jose 60 perc után 2-2-re állt, így következhetett a hosszabbítás, amelyben a Kacsák játszhattak volna emberelőnyben, de Ron Wilson, a Cápák mestere kiszúrta, hogy valami nem stimmel Teemu Selänne botjával.

A bírók megmérték az ütőt, és az valóban hosszabb volt a megengedetnél, amiért két perces kiállítással büntették Selännét, aki a meccs után neheztelt az incidens miatt Wilsonra, akivel korábban az Anaheimnél és a San Joséban is együtt dolgozott.

A túlóra öt perce nem hozott gólt, a büntetőpárbajban pedig Selänne az új bottal elhagyta a korongot, többek között ez eredményezte azt, hogy a Sharks söpörte be végül a két pontot. A gárda a klub 16 éves történetének legjobb idegenbeli mérlegével zárta az alapszakaszt, eddig 19 vendégként aratott siker számított etalonnak, most 26 jött össze.

eredmények:
Atlanta Thrashers - Washington Capitals 2-3 (1-0, 0-3, 1-0)
gól:
Kovalcsuk (1:06), Sutton (55:32, emberhátrányból), illetve Gordon (30:08), Ovecskin (33:35, emberelőnyből; 39:17)

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 2-3 (2-0, 0-2, 0-0, 0-1) - szétlövés után
gól:
McDonald (6:19), S. Niedermayer (14:01, ee.), illetve Hannan (27:57), Bernier (35:42), Clowe (65:00, győztes büntető)