Vágólapra másolva!
Fehér ember nem felejt tartja a mondás, és ez hatványozottan igaz a jégkorongozókra, ahol gyakran végződik verekedéssel egy-egy összetűzés. A torontóiak a hónap eleje óta várták, hogy újra találkozzanak a New Jerseyben szereplő Cam Janssennel, aki egy alattomos ütéssel agyrázkodást okozott a kanadaiak hátvédjének, Tomas Kaberlének. A revánst Wade Belak vállalta magára, aki ököllel vett elégtételt Janssenen a hazai publikum nagy örömére, nem mellesleg a meccs végén is a Toronto volt a boldogabb, a 2-1-es győzelemmel a rájátszást érő nyolcadik helyet ostromolja a Maple Leafs.

A Toronto egyik riválisánál, a Montrealnál újoncjátékosok voltak a nap hősei a Boston ellen, a meccs egyetlen gólját Guillaume Latendresse ütötte, a Canadiens kapujában pedig parádézott Jaroslav Halak, aki mind a 30 lövést hárította. A Montrealnak még nyolc találkozója van hátra, és jelenleg ugyanannyi pontja van, mint a nyolcadik helyen álló Carolinának és a tizedik Torontónak, de mindkét gárda eggyel kevesebbszer lépett jégre, mint a Canadiens.

A liga leggyengébb csapatai közé tartozó Colombus és Chicago élvezetes találkozót vívott egymással, a Blue Jackets 5-2-es diadalával végződő meccsen Fredrik Modin volt a nyerőember, aki 1-1 után öt perc alatt berámolt két gólt a Blackhawksnak, amely innentől nem is állt talpra.

A St. Louistól két gólt is elvettek a bírók az Ottawa ellen, nem is csoda, hogy a Blues 4-2-es vereséget szenvedett. Brad Boyes a harmadik harmad elején ütött gólt, csakhogy hiába haladt át a korong a gólvonalon, a gólbíró nem jelzett, Martin Gerber kapus pedig ütőjével visszahúzta, és gyorsan rátenyerelt.

A Blues-játékosok ugyan hevesen reklamáltak, de a játék bulival folytatódott, és később már hiába derült ki, hogy hibáztak a bírók, mivel a meccs folytatódott, így nem volt lehetőség korrigálásra. A másik esetben David Backes kísérlete csorgott be Gerberről, de mivel a bíró úgy ítélte, hogy a St. Louis centere a kapus kezével együtt tuszkolta be a korongot, így ezt sem adták meg.

Az Ottawában Antoine Vermette három ponttal (egy gól, két gólpassz) zárt, érdekesség, hogy a Szenátorok a négyből kétszer emberhátrányban voltak eredményesek. A mérkőzéshez tartozik még az a szomorú hír, hogy egy 72 éves férfi - akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra - a találkozó végén szívrohamot kapott, a helyszínre érkező mentők pedig már nem tudták megmenteni.

eredmények:
Philapelphia Flyers - Florida Panthers 1-4
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1-0
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 5-2
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4-3 - hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 2-1
Minnesota Wild - Phoenix Coyotes 3-2
St. Louis Blues - Ottawa Senators 2-4
Calgary Flames - Detroit Red Wings 2-1