Vágólapra másolva!
Mike Modano, a Dallas csatára két gólt ütött a Nashville elleni találkozón az NHL legutóbbi játéknapján, és a legtöbb találatot szerző amerikai hokis lett a ligában, megelőzte ugyanis az eddigi csúcstartó Joe Mullent. Modano öröme mégsem lehetett teljes, mert a Predators 3-2-re legyőzte a Starst, és a másik gárdában is akadt egy duplázó Kimmo Timmonen személyében.

Továbbra is óriási formában van Paul Stastny, a Colorado újonca, aki sorozatban huszadik mérkőzésén volt eredményes, az ifjonc mellett a kapitány, Joe Sakic is két góllal zárt a Phoenix ellen, és mivel a Nyugati főcsoport nyolcadik helyén álló Calgary kikapott a Minnesotától, így a denveriek hat pontra megközelítették a még playoffot érő pozícióban tanyázó kanadaiakat, akik egy meccsel többet is játszottak.

Iszonyatos verést kapott a Boston a Rangerstől, a Bocsok nem tudták bevenni a remekül védő Henrik Lundqvist kapuját - ami pályafutása hatodik shutoutját eredményezte - , ugyanakkor a New York-i támadók hétszer is gólt ünnepelhettek, ebből hatszor a második harmadban.

Ryan Callahan első két NHL-gólját ütötte, Sean Avery karriercsúcsot jelentő négy pontot termelt (1 gól, 3 assziszt), Matt Cullen két gól, két gólpassz leosztásban hozta ugyanezt a mennyiséget, Jaromir Jagr pedig három találat előkészítéséből vette ki a részét. A Rangers ezzel a hetessel feljött a nyolcadik helyre Keleten, de nem dőlhet hátra, mögötte ugyanis három gárda is egy pontos hátránnyal követi.

eredmények:
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3-2 - szétlövés után
Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 5-3
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 2-7
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 3-2
Calgary Flames - Minnesota Wild 2-4
Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 4-1
Florida Panthers - New York Islanders 8-5
New York Rangers - Boston Bruins 7-0
Edmonton Oilers - St. Louis Blues 2-3 - hosszabbítás után
Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 3-6
Nashville Predators - Dallas Stars 3-2