Vágólapra másolva!
A 30 pontot szerző Paul Pierce vezérletével 17 éves átkot tört meg a Boston az NBA legutóbbi játéknapján, a Celtics ugyanis 1990 februárja óta képtelen volt nyerni San Antonióban, most azonban sikerült. A győzelemnek különös ízt ad, hogy éppen az írek legnagyobb ünnepén, Szent Patrik napján sikerült véghezvinnie a Keltáknak, akik tizennyolc találkozó óta nyeretlenek voltak a Spursszel szemben.

Az Indianának is hosszú negatív szériája szakadt meg, a Pacers tizenegy elbukott találkozó után az Atlanta ellen visszatalált a győzelmi ösvényre, és így ismét előtérbe került a rájátszás a gárdánál, amely az Orlandóval és a New Yorkkal viaskodik a keleti hetedik, illetve nyolcadik helyért.

Allen Iverson nagyot játszott a Phoenix ellen, a Denver dobógépe bepakolt 44 pontot, de a társakra is gondolt, hiszen kiosztott 15 gólpasszt, nem csoda, hogy a Nuggets 131-107-re elporolta a Sunst. Steve Nash elmondása szerint az arizonaiak még mindig a Dallas elleni, kétszeri hosszabbításban megnyert rangadó hatása alatt vannak, ennek köszönhető, hogy az elmúlt két mérkőzésen egyaránt húsz pont fölötti zakót kaptak.

Iverson egyébként remek társra talált Carmelo Anthonyban, aki 29 pontot hozott össze, amióta Iverson három hónapja megérkezett a Sixerstől, azóta most működött leghatékonyabban a duó.

eredmények:
Seattle SuperSonics - Golden State Warriors 98-99
Indiana Pacers - Atlanta Hawks 113-90
Denver Nuggets - Phoenix Suns 131-107
Orlando Magic - Sacramento Kings 83-95
Washington Wizards - New Orleans Hornets 125-103
Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 82-73
San Antonio Spurs - Boston Celtics 85-91
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 104-103
Milwaukee Bucks - Charlotte Bobcats 97-91